Liga Profesional 2021 14-ik. köre: Defensa J. – Talleres, Október 04

Labdarúgás, hétfő, 2021, Október 04, Argentína, Liga Profesional 2021, 23:00           

Európában jelenleg a nagy bajnokságok szünetelnek, így ma Argentínába látogatunk az ottani legismertebb ligára. Nálunk ezek a csapatok nem nagyon ismertek, maga a bajnkság folyamata sem. Ott jelenleg már 13 fordulót játszottak le. A Talleres a következő meccsét idegenben játsza, jelenleg a tabella 2.-ik helyén van 29 ponttal, csak 1 pont választja az első River Plate csapatától. A Dél-Amerikai labdarúgásban nagyon fontos szerepet játszanak a rajongók, a hazai környezet. Ezért történnek gyakran meglepetések. Most is így lehet, mivel egy favorit utazik az outsiderhez. A vendégek 13 meccsben 9 győzelmet és 2 döntit szereztek, 2 alkalommal vereséget szenvedtek. 22:10 a gólaránya. Idegenben 7 meccsben 4 győzelmet, 1 döntit és 2 vereséget, 10:8 volt itt a gólaránya. Ezeket a vereségeket gyenge klubokkal szenvedték, ebből látható, hogy igazán jelentős hatása van a hazai pályának. Az idén már a két csapat találkozott, ebből 2:2 döntetlen eredmény lett, és a Talleres ezt a meccset is idegenben játszotta. Azelőtt a Defensa 4:1 eredménnyel verte meg a Tallerest. 

A házigazda nem nagyon dicsekedhet az eredményeivel, hiszen a tabella 20.-ik helyén van 15 ponttal. 3 győzelem, 6 döntetlen és 4 vereség a mérlege, a gólokból 13 szerzett és 12 kapott. Otthon 6 meccsben 11 pontot szerzett, 3 győzelemért egy döntetlenért, 1 vereséget szenvedett otthon. Itt a gólaránya 11:7. Ennek ellenére ezt a klubot nem ajánlatos lebecsülni, mivel illik tudni, még mielőtt fogadni szeretnénk, hogy az idén áprilisban pontosan ez a klub nyerte meg a Délamerikai Superkupát, a Recopa Sudamericana-t. A döntőben a büntető rúgások döntötték el az eredményt Brazília városban a párharcban a Palmeiras Sao Paolo és a Defensa között. A Palmeiras hibát követett el, amikor a büntetőkben nem rúgott gólt, míg az ellenfelének sikerült minden lövésből gólt szerezni. A párharc első meccsét a Palmeiras nyerte meg 2:1 eredménnyel. Azelőtt a Copa Sudamericana trófeát szerezte meg a Defensa, azonban a hazai versenyekben nem szerzett egyetlen trófeát sem. 

Szándékosan gyűjtöttem össze ezeket az adatokat, hogy mindenki számára világos legyen, hogy a győztesre fogadni sokkal kockázatosabb, mint például az európai ligákban, ahol kevesebb a meglepetés. Dél-Amerikában a klubok több versenyben is résztvehetnek, amelyekben sikeresek tudnak lenni, ennek példája a Defensa is. Fogadni a gólok számára fogok, mivel a két klub mérkőzései gazdagabb adag gólt is kínálhatnának. Tisztességes szorzóval fogadok arra, hogy legalább 1,5 gólt szereznek együtt a klubok. 

A mi tippünk: a mérkőzésen legalább 1,5 gól esik – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.