Liga Primera 2019/2020: FC Managua – Esteli, Május 10

Labdarúgás, vasárnap, 2020, Május 10, Nicaragua, Liga Primera 2019/2020, 03:00

Utazzunk ezúttal Nikaraguába, és nézzük meg közelebről a helyi foci bajnokságot. Most már nem babra megy ki a játék. Mindkét csapat mindent belead a meccsbe, annál inkább, hogy Esteliben az első döntő mérkőzés 1:1 döntetlennel végződött. Mivel még az első félidőben 0:0 volt az eredmény, a másodikban mindkét csapat sikeres tudott lenni. Így most is hasonló forgatókönyv szerint zajlódhatna le a meccs. Mindkét csapat számára az esélyek hasonlóak. Az elődöntőben Esteli Diriangennel játszotta az első párbaját, amikor az első félidőben ismét nem volt látható egy gól sem, majd a másodikban Esteli szerzett egyet. A visszavágón Estelinek elég lett volna egy gólnélküli döntetlen, és ez be is következett. Managua az elődöntőjét Ferrettivel játszotta. Itt az első 0:0 döntivel végződött, a visszavágó egy kicsit vadnyugat volt. Managua 4:2 gyözelmet szerzett. Vissza a vasárnapi meccshez, egyik csapat sem szeretné kergetni az esetleges hiányt az első párbajból, ezért  nem nagyon fognak rohanni az ismeretlenbe, inkább védelmi jellegű lessz az első félidő.

Azonban ha valamelyik csapatnak mégis csak besikerülne gólt kapni, akkor ez változtatja a helyzetet, és nagyobb lessz az igyekezés vissza szerezni a gólt, de az ellenfél érdeke az időt húzni lessz. Ha a szünetig nem esik gól, akkor ezután elég valamelyiküknek egy gólt szerezni. De, természetesen, ez már csak elmélet. Nézzünk meg inkább néhány statisztikai adatot az utolsó 10 meccsből. Managua FC bennük 4 döntetlent, ebből hármat idegenben, egyet otthon, és 6 győzelmet szerzett, ebből 5 volt otthon, egyik idegenben. A gólarány bennük 17:7, ami elégé szép eredmény. Esteli 10 utolsó párbajában szerzett 4 győzelmet és 5 döntetlent, egy vereséget szenvedett, a gólaránya 9:4 volt.

Óvatosan kezdődik szerintem a meccs. Lassan, lassan fog a mérkőzés dramatikusabbá válni az idő múlásával. Természetesen, gólok nélkül nincsen győztes, ezért jobban a vége felé a csapatok felélednek és jobban igyekeznek gólt szerezni. De az elsőben inkább a kevés gól valószinű.

A mi tippünk: a második félidőben több gól esik, mint az elsőben – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak