La Liga: Bilbao – FC Barcelona, Január 06

Labdarúgás, szerda, 2021, Január 06, Spanyolország, La Liga, 21:00                        

Ezt a spanyol focii versenyt Atletico Madrid vezeti és Barcelona igyekezik néhány balsiker után utolérni. Jelenleg az 5.-ik helyen van és már 10 pontot veszít az első helyhez képest, ami nem kevés, de nem behozhatatlan. Meg vagyok győződve róla, hogy még az évad végéig behozható ez a vesztesség. De ehez az is szükséges, hogy a jelenleg vezető csapatokat szintén válság érje a következő körökben. Barcelona az új évet egy 1:0 győzelemmel kezdte az utolsó Huesca stadionján. Lehet, hogy kevésnek tűnik az eredmény, de néha nehezebb megverni az utolsó csapatot, mint egy egyenrangú ellenfelet. Ezen túlmenően Huesca egy nagyon szívós ellenfél és senkinek nem ajándékoz semmit ingyen. Az utolsó 9 meccséből csak 4 vereséget szenvedett. A kérdés az, hogy Lionel Messi fog, vagy nem fog játszani. De Barcelona Messi nélkül is egy kiváló klub, amely elsősorban a győzelmek után megy és erre a minősége megvan. Nézzük még gyorsan a mérlegét, ez 8-4-4, a gólaránya 30:15, 28 pontot szereztek. 

Athletic Bilbao a tabella 9.-ik helyén van 21 ponttal 6-3-8 mérleggel és 19:19 gólaránnyal. Az utolsó 5 mérkőzéséből 2 győzelmet és 1 döntetlent szerzett, 2 alkalommal szenvedett vereséget. Otthon San Sebastiannal, vagy Madridban Reallal. Utoljára ugyan 1:0 győzelmet szereztek Elchevel, de a klub vezetősége nem volt megelégedve a tréner munkájával. Így új tréner vezeti a klubot a szerdai meccsbe. Gyakran megtörtént, hogy új módszerekkel jöttek a győzelmek is, de ezúttal nem gondolom, hogy ez a csapat győzne, még ha otthon is, Barcelona ellen. Azonban tisztességes megmondani, hogy a két klub mérkőzései Bilbao stadionján az utolsó 2 alkalommal a házigazda javára végződtek 1:0 eredménnyel. A tavalyi bajnoki meccs Barcelonában a házigazda javára szólt. Ebből is látni, hogy sok múlik a jelenlegi formán. Bilbao az utolsó 10 meccsben 3 győzelmet szerzett, Barcelona az utolsó 10 meccsben csak 2 vereséget szenvedett. Így lehetne tovább folytatni a statisztikák kutatásával. 

Barcelona kádere és minősége is jobb, mint az ellenfelénél. A formája szintén jobb. Ezért fogadni a győzelmére fogok egy tiszta kettessel most, amikor a szorzók olyan szinten vannak, hogy érdemes játszani velük. A kockázat kiegyensúlyozott a szorzókhoz képest. És nem beszélve arról, hogy Messi játszani fog és talán hozzájárul a meccs jó eredményéhez. 

A mi tippünk: Barcelona győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak