La Liga: Atlético Madrid – Celta Vigo, Február 08

Labdarúgás, hétfő, 2021, Február 08, Spanyolország, La Liga, 21:00                      

Atlético az idei évadban rendkívül sikeres, éli az álmát, 19 meccs után 50 pontja van és ez az első helyre jogosította a spanyol La Liga tabelláján. Hihetetlen 40:10 a gólaránya, ugyan nem a legtöbb gólt szerezték, mert Madrid 20 meccsben 44-et szerzett, de a legkevesebb gólt engedte a kapujába. A mérlege is kiváló, 16 győzelmet és 2 döntit szerzett, csak egyszer szomorkodott a veresége miatt, ez December első felében volt Real Madrid stadionján, ahol nem szereztek gólt és kettőt kaptak. Másképen Simeone tréner legénysége a liga legjobb védelmével és a második legjobb támadásával büszkélkedhet. Az említett riválisára, Realra a 3.-ik helyen és  második Barcelonára, 7 pont előnye van, mindkét csapat azonban már 21 meccset játszott. Az utolsó 5 meccsben 5 győzelmet szereztek 13:5 gólaránnyal, sőt, most már 8 győzelme van a bajnokságon egymás után. Ez a klub otthon is nagyon jól játszik, 10 meccsben 28 pontot szerzett, 24 gólt szerzett és csak hármat kapott. Luis Suarez a klub legjobb gólszerzője, már 14 gólt szerzett az idén a bajnokságon.

A vendégcsapat Celta Vigo már 21 meccset játszott, ezekben 25 pontot szerzett, így a tabella 11.-ik helyét foglalja. A gólaránya messziről sem nem olyan szuverén, mint az ellenfelénél, 24:31. A mérlege 6-7-8 és Coudet edző focistái már 10 pontot veszítenek az európai kupákra. A csapatokkal szemben, amelyek az utolsó 3 helyen harcolnak a megmentésért, 5 pont előnye van. Celta mérlege, ebből a formáját kiolvashassuk, 0-2-3 as utolsó 5 meccsben és 2:9 a gólaránya. Celta már 6 meccset egymás után nem nyert meg. Idegenben sem nem tud a ligán sikeres lenni, 11 meccsből csak 9 pontot szerzett és 9:14 a gólaránya, 1-6-4 a mérlege. Az évad kezdete óta Vigo csak a nála gyengébb, esetleg körülbelül egyenrangú csapatokkal tudott győzni, és ez ellenkezőleg is igaz, hogy a nála erősebbekkel vereség volt a végeredmény. A csapat gyengéje a védelem, nemrégen Villarealtól 4 gólt kapott és egyet sem nem szerzett. Az utolsó 7 meccséből csak az utolsóban nem kapott gólt, amikor 0:0 döntit játszott Granadával. 

A két klubot nagyon nehéz összehasonlítani, míg a házigazda sikeres, jó formában van, jelentős előnnyel a riválisaihoz képest, a vendégek lassan arra fognak vigyázni, hogy ne közelítsék meg túlságosan a kieső zónát. Ezért is Atlético tiszta győzelmére fogadok, a bátrabbak a hendikepet is kipróbálhatják, a kockázat nem túl magas. 

A mi tippünk: Atlético Madrid győzelme – a legjobb oddsok az Unbet fogadóirodánál találhatóak.