La Liga: Atl.Madrid – FC Sevilla, Január 12

Labdarúgás, kedd, 2021, Január 12, Spanyolország, La Liga, 21:30                     

Atletico Madrid ebben az évadban rendkívül sikeres. Örömmel játszhatja a legjobb és kiemelt csapat szerepét. Igen, a tabella 1.-ső helyét foglalja 15 meccs után 38 ponttal.  Kiváló a mérlege, 12-2-1, a riválisai előtt 1 pont előnyben van, de ami fontosabb, 3 meccsel kevesebbet játszott le. Azonban még nem viselkedhet úgy, mint egy liga győztes, a verseny körülbelül a felében jár, és most nehéz ellenfélnek áll szembe. Megérdemelten áll a tabella élén, a minőségéről Alaves is meggyőződhetett az utolsó meccsben, aki otthon 1:2 vereséget szenvedett a madridi egységtől. Alaves csak egyetlen lövést küldött a kapura, ebből is gól lett. Azonban a játék ritmusát Atletico rendezte. Említésre méltó még egy mérkőzés, amikor nemrégen Real Sociedad stadionján játszott, néhány gólhelyzetet alakított a játék folyamán, ezekből pedig 2 gólt tudott kihozni, a végeredmény 0:2. A trénerük olyan focistákra támaszkodik, mint Suarez, Carrasco, Koke, Lemar, Llorente, Gimenez, Joao Felix, vagy a kiváló slovén kapus Oblak. Ezek kiváló teljesítményekkel becsülik őt meg. 

FC Sevilla kemény dió lesz. Neki is kiváló formája van. Igaz, pontokat veszít a második Realra és harmadik Barcelonára 7 és 4 pontot, de hozzájuk képest 2 meccsel kevesebbet játszott le. Ez a csapat tehát nem áll rosszul, de a teljesítményeivel nem versenyezhet az ellenfelével. A csapat sem nem rendelkezik olyan híres játékosokkal. Azonban elért néhány kiváló eredményt, például 3:2 győzelme Real Sociedad ellen. A tabellán tehát 16 meccs után 30 pontja van, ez a 6.-ik helyre elég, 9 győzelme, 3 döntetlene és 4 veresége van, a gólaránya 21:13. Ez a csapat is jobb helyen állhatna, hiszen előtte 30 ponttal de 19 lejátszott meccsel Real Sociedad, a 4.-ik helyen pedig 32 ponttal 18 meccsból Villareal áll. Az utolsó 6 meccsében nem szenvedett vereséget, 2 döntit és 4 gyózelmet szerzett, ebből látni, hogy javult a csapat. Igaz, hogy az erős ellenfelekből csak az említett Villareal és Real Sociedad csapatával találkozott, a többi meccset a hatból gyengébbekkel játszotta, mint Valladolid, Valencia, Getafe és Betis. 

Fogadni ismét több lehetóségre is javasolom, például a gólokra, nem foglalkoztam ezúttal ezzel a cikkben, de ha a két csapat meccseit nézzük néhány utolsó körben, majdnem mindegyikben legalább 2 gól volt, voltak persze kivételek, ezt könnyen megtalálhatja a statisztikákban. Én Atletico győzelmére fogadok döntetlen nélkül, dönti esetében a tét visza jár. 

A  mi tippünk: Atletico Madrid győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak.