La Liga 6. köre: Getafe – FC Barcelona, Október 17

Labdarúgás, szombat, 2020, Október 17, Spanyolország, La Liga, 21:00

A házigazda Getafe eddig 4 meccset játszott le a spanyol La Liga bajnokságon, bennük 7 pontot szerzett 2 győzelemért, 1döntetlenért, és 1 vereséget szenvedett, a gólaránya 4:3. Getafe egy nagyon kellemetlen csapat, amely tavaly a 8.-ik helyen végzett, ez is csak azért, mert a szezon végén a balszerencse kisérte, így nem jutott el az Európa Ligáig. A második körben Osasunával játszott otthon és 1:0 győzelmet szerzett, a harmadikban Alaves stadionján és 0:0 volt a végeredmény, a negyedikben Real Betist verte meg otthon 3:0, majd az utolsóban Real Sociedad stadionján szintén 3:0, de vereséget szenvedett. Ebből egyértelműen látni, hogy a szezon elején gyengébb ellenfelekkel játszott, és amikor erőssebbel játszott, vereséget szenvedett. Ugyan Getafe otthon játszik, de a Covid időkben ez nem sokat jelent. És amúgy is Getafe nem olyan minőségű csapat, amely jelentősebben veszélyeztethetné Barcelónát, még akkor sem, ha nem lenne ilyen helyzet a rendeletekkel. Tavaly hazai környezetben nem nagyon nyújtott meggyőző teljesítményeket, ezért nem várom, hogy Barcelónát meglepné valamivel.

Barcelona. Ennek a csapatnak már igazán szüksége volt az új évadba valamilyen új impulzusra. És ez Ronald Koeman lehetne. Sokat beszéltek Messi-ről, de végül ez a focista a klubnál maradt és a minősége is. Ez a klub biztosan a La Ligát szeretné megnyerni, és a Bajnokok Ligáján is magas ambiciói vannak. Eddig a hazai ligában csak 3 meccset játszott, 7 pontot szerzett bennük, 2 győzelemmel az elején, 4:0 Villareallal otthon és 0:3 Celta Vigo stadionján. Az utolsó körben jött az 1:1 döntetlene Sevillával otthon. A mérkőzéseiben sok lehetőséget és teret kap a fiatal reményük Fati és az ismét visszatért Coutinho. Együtt Messivel és Griezmannal nagyon veszélyes lehet Barcelona támadó ereje.

Együtt a két csapat az utolsó 3 évadban 6 alkalommal találkozott, bennük 5 győzelmet szerzett Barcelona és 1 volt a döntetlen, még 2018-ban. Fogadni most a győztesre fogok, és ez Barcelona lesz. A bukmékerek elégé kedvező szorzókat írtak erre a lehetőségre, az értékük 1,70 körül mozognak, és tovább csökkennek, így igyekezni kell fogadni.

A mi tippünk: FC Barcelona győzelme – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak.