La Liga 5.-ik köre: FC Barcelona – Granada, Szeptember 20

Labdarúgás, hétfő, 2021, Szeptember 20, Spanyolország, La Liga, 21:00                      

Barcelona a héten tapasztalta, hogy jelenleg nem nagyon mérheti az erejét a legjobb és legsikeresebb európai klubokkal. Otthon a Bajnokok Ligáján egyértelmű 0:3 vereséget szenvedett Bayern München kiváló német klub ellen. Bayern egy osztállyal jobb játékot játszott. A 33.-ik percben Thomas Müller szerezte a bajorok első gólját. A szünet után is fölényben voltak a vendégek, az 56.-ik és 85.-ik percben Lewandowski szépített a végső eredményre. Legalább 1 gólt vártam Barcelonától, de ez nem sikerült nekik. Barcelona sok játékosa gyengélkedik, ezért az eredményei is nem a legjobbak. A La Ligán azért még versenyképes, és gondolom, hogy ha a sérültek ismét pályára lépnek, a helyzete javulni fog. Most 3 meccsből 7 pontja van, így a 7.-ik helyen áll 7:4 gólaránnyal. Az 1:1 döntetlenét még Augusztuban szerezte Athletico Bilbao stadionján. Bár Messi és Griezmann már teljesen a múlté, még mindig a klubhoz tartoznak Depay, Coutinho, de Jong, Alba, Pedri, Busquets, Roberto, Piqué, ter Stegen, ilyen játékosokkal Granada még csak véletlenül sem nem rendelkezik. 

Granada az új évadban a La Ligán még nem győzött. Villareallal idegenben egy gólnélküli, majd otthon Valenciával 1:1 döntetleneket szerzett. És ezután már csak 2 vereség következett. Rayo Vallecano stadionján 4:0, otthon Betis ellen 1:2. Így a legjobb spanyol klubok között csak a 17.-ik helyen áll 2 ponttal, 2:7 gólaránnyal. Az idén a tavalyi bajnokságon áprilisban Granada Barcelonát 1:2 eredménnyel győzte le idegenben, otthon januárban egyértelmű 0:4 vereséget szenvedett. 

Ronald Koeman barcelonai edzőnek végre már jobb fényben kellene mutatkoznia. A balsikernek Bayern ellen nem szabad ismétlődnie. Azonban a gyengélkedők széles sorai miatt nem sok a lehetősége. Mindenki a klubtól jobb játékot vár, a héten 3 bajnoki meccs előtt állnak, és már az elsőben, Granada ellen, javulást várnak. Az edző ismét visszatér 4-3-3 sémához a 3-5-2 helyett, ami Bayern ellen nem volt sikeres. A támadásban biztos helye van Memphis Depaynak, mellette valószínűleg Couthino lesz, aki jó fényben mutatkozott Bayern ellen, és még egyikük Luuk de Jong vagy Yusuf Demir közül. Fogadni egyértelműen Barcelona győzelmére fogok, még akkor is, ha a spanyol liga nagyon kiszámíthatatlan az előrejelzésekben. A bukmékerek szép szorzóval csábítják a fogadókat tippelni. Azonban az egyes fogadóirodáknál nagyon eltérő értéket lehet erre az eseményre találni, válassza a legjobbat. Ha Barcelona szeretne a szorosabb csúcs közé feljutni a bajnokságon, csak a győzelem a megoldás számára. 

A mi tippünk: Barcelona győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak