La Liga 35.-ik köre: FC Barcelona – Atl. Madrid, Május 08

Labdarúgás, szombat, 2021, Május 08, Spanyolország, La Liga, 16:15                     

Mindkét csapatnak lehetősége van megnyerni a spanyol bajnoki címét 4 körrel a verseny vége előtt. Atlético előnye 2 pont Barcelona és Realhoz képest. A meccset a híres Nou Campe stadionján játszák. Ha Barcelona nyerni tudna, és Real nem nyerne, azonnal a 3.-ik helyről az elsőre jutna. A katalánok kiváló formában vannak, az utolsó meccsben Valencia ellen 3:2 eredménnyel győzött, de teljesen feleslegesen szenvedett vereséget Granadával otthon a múlt héten, már akkor bejuthatott volna az 1. helyre. Barcelona otthon csak 1 vereséget szenvedett az utolsó 14 meccsben, a statisztikái Atléticoval is kedvezőek, 2006 óta otthon csak 1 meccset veszített el. Barcelona a bajnokságon a legerősebb támadással rendelkezik, 80 góllal, a védelme azonban már 33 góllal nem a legjobb. Az utolsó 5 bajnoki meccsben 9 gólt kaptak. Lehet, hogy másképen nézne ez ki, ha Oscar Minguez a védelemből gyakran nem a támadásnak segítene. Ez rendben lenne, ha teljesítené a feladatait a védelemben. Hasonlóképen Alba és Desto. Ezt meg az ellenfelei szeretik kihasználni. Nehéz lesz ez a meccs Koeman tréner számára is, hogy Messit a csapatnál tudja tartani és nem utolsósorban saját magát is. Csak a rend kedvéért, Barcelona mérlege 23-5-6 és 74 pontot szerzett 34 körben. 

Míg Atlético hazai pályán nagyon erős, idegenben ez már nem érvényes. Az utolsó 6 bajnoki meccsében idegenben 3 vereséget szenvedett és 2 döntit. Csak az utolsóelőtti Elchevel győzött. Barcelonán kívül a verseny végéig még egy nehéz meccse lesz, Real Sociedad ellen. Nem szabad neki túl sok pontot veszíteni, mert Real is jó formával rendelkezik a 2.-ik helyen. Ami a javára szól, az a védelme, csak 22 gólt kapott, talán még Európában is a legjobb a védelme. A támadásban a 2.-ik legjobb a bajnokságon, Suareznek is köszönheti ezt, aki már 19 gólt szerzett. Végre már teljes mértékben bekapcsolódhatna a játékba, mivel a meccsben Elche ellen nem volt nagyon látható. Atlético játékstílusa a gyors ellentámadások, azonban erős ellenfelekkel óvatosan játszik. Egy focirajongó szemével nézve ezek a meccsek nem szépek, Barcelona játéka sokkal szebb és látványosabb. 

Fogadni biztosan Barcelona győzelmére fogok. Nehéz megverni őt otthon, bár nem lehetetlen. A Szuperkupán ez Atléticonak tavaly Januárban sikerült. Azonban gólt biztosan fog Atlético is szerezni, ezért fogadni lehetséges arra is, hogy mindkét csapat gólt szerez. Esetleg kombinálni a két fogadást, bár a kockázat így magasabb, ha az egyik esemény nem teljesül, elveszítjük az egész fogadást. Ebből a harmadik lehetőség is magától értetődik, legalább 1,5 gól esik a meccsen. 

A mi tippünk: FC Barcelona győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.