La Liga 33. köre: FC Barcelona – Atlético Madrid, Június 30

Labdarúgás, kedd, 2020, Június 30, Spanyolország, La Liga, 22:00

Barcelona már nem engedheti meg magának a következő pontvesztességeket. A verseny újra beindulása óta már két alklaommal feleslegesen veszített pontokat. Celta Vigoval 2:2 és Sevillával 0:0. Ellenkezőleg, a legnagyobb riválisa Real Madrid eddig százszázzallékos. A végső felszámolásban Barcelona nem juthatna a bajnoki cím Kupájához. Természetesen, Atlético a spanyol bajnokságon az egyik a legnehezebb ellenfelekhez tartozik, de Messi és a társai az utolsó években sikeresek szoktak lenni. Az utolsó 6 bajnoki mérkőzésben 4 alkalommal sikerült nekik 3 pontot szerezni. Ebben a meccsben Atléticonak hiányozni fognak Hermoso és Vršaljko. A katalán mezben nem lép pályára Dembele, Roberto és De Jong. Egy nagyon taktikailag bonyolult játék várható, amikor minden méterért harcokot vívnak a csapatok. Mégis csak Barcelona Camp Nou stadionján otthon rendkívül erős és csak nagyon nehezen lehetséges ott megszerezni mind a 3 pontot. Ebben az évadban Barcelona mérlege otthon16 győzelem, 1 döntetlen és vereségekből egy sem.

Atlético a 3. helyen áll a táblázatban 58 ponttal és 41:23 gólaránnyal, így a 4.-ik Sevillára 4 pont előnye van. Idegenben ez a csapat 16 meccset játszott, 5 győzelmet és 8 döntetlent szerzett bennük, 3 alkalommal szenvedett vereséget. Idegenben a gólaránya 18:13. A kényszer szünet után Atlético 5 meccset játszott, az utolsó négyet megnyerte, az elsőben döntetlent szerzett 1:1 Bilbao ellen. Azonban fontos tudni, hogy ezek az ellenfelei inkább a táblázat közepén, vagy az alsó felében mozognak, tehát nem nagyon nehéz meccsekről volt szó. Az utolsó 10 kölcsönös meccsből 7 alkalommal mindkét csapat gólt szerzett, csak 3 alkalommal nem szerzett gólt Atletico. Utoljára az idén a spanyol Szuperkupa elődöntőjén 3:2 eredménnyel verte meg Atlético Barcelonát.

Ha a katalán csapat nem fog győzni, teljesen elúszik a lehetőségük 6 körrel a verseny vége előtt, hogy harcoljanak a bajnoi címért. A szorzók magasak a győzelmére, bár egy kicsit kockázatos fogadni a tiszta győzelmére. Atlético motivációja is magas, így harcolni fog minden erejéből.

A mi tippünk: FC Barcelona győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak