La Liga 32. köre: Celta Vigo – FC Barcelona, Június 27

Labdarúgás, szombat, 2020, Június 27, Spanyolország, La Liga, 17:00

A spanyol La Liga már a 32.-ik fordulójában jár, az Estadio de Balaídos stadionján Celta Vigo találkozik FC Barcelonával, természetesen, még mindig rajongók nélkül. Celta Vigo a 16. helyet foglalja a táblázatban 7 pont előnnyel a kieső zóna felett, ami egészen biztos, hogy nem jó hely. A csapat a koronavírusi szünet után 4 mérkőzést játszott le, az elsőben nem volt elég ereje Villareal csapatára, otthon 0:1 vereséget szenvedett tőle, majd Valladolid stadionján legalább 0:0 döntetlenért szerzett 1 pontot, ezután sikerült nekik otthon szószerint szétzúzni Alavés csapatát 6:0 eredménnyel. Végül az utolsó meccsben, amely nagyon nehéz volt, Real Sociedad csapatát verte meg idegenben 0:1. Tehát 33 pontja van 31 meccsből, 7 győzelme, 12 döntetlene és szintén 12 veresége, a gólaránya 29:35. Otthon 15 meccsben 20 pontot szerzett, a mérlege nagyon kiegyensúlyozott 5 győzelem, 5 döntetlen és 5 vereség. Itt a gólaránya 16:13. A szombati mérkőzés nagyon nehéz lesz számára.

Barcelona a táblázat 2. helyét foglalja azonos pontszámmal, mint az első Real Madrid, tehát 68 ponttal, de a kölcsönös meccsek miatt csak a második. Ha szeretné megnyerni a bajnoki címet, amit egészen biztosan szeretne megnyerni, akkor a maradandó mérkőzéseit mindet meg kell neki nyerni. Barcelona is a kényszer szünet után 4 meccset játszot le, az elsőben Malorcában magas 4:0 eredménnyel győzött, majd otthon Leganes csapatával 2:0. Ezután Sevillában veszített pontokat, mivel 0:0 döntetlent tudott csak elérni. Az utolsó körében otthon legyőzte Athletico Bilbaot 1:0. Idegenben Barcelona 15 meccset játszot, benne 22 pontot szerzett 6 győzelemért, 4 döntetlenért, 5 vereséget szenvedett, a gólaránya 22:19. Ezek az eredmények csak a 4. helyet biztosítják neki ebben a táblázatban. A két csapat első kölcsönös mérkőzésében otthon Barcelona 4:1 eredménnyel győzött. Most vigyázni kell neki minden meccsre, nem engedhet meg magának hibákat, sem lazítani.

Éppen ezért nem is tudok másra gondolni, csak a klub győzelmére, ezzel az ellenfelével talán nem is vár rá sok munka. Bár gyakran megtörtént már, hogy nagy megleptés történt a spanyol ligában, de talán most ez nem így lesz.

A mi tippünk: FC Barcelona győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.