La Liga 30.-ik köre: Real Madrid – FC Barcelona, Április 10

Labdarúgás, szombat, 2021, Április 10, Spanyolország, La Liga, 21:00 

Real Madrid a tabella 3.-ik helyén áll 63 ponttal, 51:23 gólaránnyal és 19-6-4 mérleggel. Tehát 28 góllal szerzett többet, mint kapott. Barcelona még jobban áll, a 2.-ik helyen 65 pontja van, 68:24 a gólaránya, ez azt jelenti, hogy hihetetlen 44 góllal szerzett többet, mint kapott. A mérlege 20-5-4. A Fehér Balett formája az utolsó 5 meccsből 3 győzelem és 2 döntetlen. A formája hazai pályán még valamivel jobb, 4 győzelem és 1 dönti. Az ellenfele 5 meccsből mindet megnyerte 15:2 gólaránnyal. Idegenben meg szintén 5 meccsből 5 győzelem 15:3 gólaránnyal. Real az utolsó párbajaiban otthon a katalánok ellen egyáltalán nem sikeres. Az utolsó 5 bajnoki meccsben 4 vereséget szenvedett és csak 1 győzelmet. Mire törekszik ez a két csapat? Atlético lassan elveszíti az előnyét, már csak 1 pont választja Barcelonától, és aki megnyeri ezt a meccset, az könnyen lehet az idei bajnok. A Fehér Balett a legnagyobb valószínűséggel hiányolni fogja Ramost, Carvajaly, Hazardot és a covidra pozitívan tesztelt Raphael Varanet. Barcelona mezében hiányozni fognak Coutinho, Fati és Neto, ezek már hoszabb ideje gyengélkednek a sérüléseik miatt. Piqué is kérdéses, állítólag már edzett, nemtudni, hogy fog-e játszani.

Barcelona Leo Messivel az élen egészen korán hagyta el a versenyt a Bajnokok Ligáján, de a hazai bajnokságon jól müködik. Az utolsó 14 meccsből 13-at megnyert és 1 döntit szerzett. Ez Cadiz-al történt, és Cadiz csak 1 perc-el a vége előtt egyenlített büntetőből. Real ugyan itt-ott megbotlik a spanyol bajnokságon, de a Bajnokok Ligáján jól megy nekik. Barcelonának 2 ponttal van több, mint Realnak, ezért talán a döntivel elégedettek is lennének, de Real nem. Mellesleg, Barcelona Novemberben a 14.-ik helyen volt, nagy katasztrófa volt az évad nyitása. Azonban Real kedvezőbb helyzetben van a kölcsönös meccseket illetően, mivel Barcelonában Real 1:3 győzelmet szerzett. Pontosan ez miatt még nem reménytelen, hogy Real megszerezné az idei bajnoki címet. Ahogyan említettem, Atlético vastagon veszíti a pontokat, a formája az évad elejétől jelentósen csökkent.

Mit várhatunk a mecstől? Mindkét csapat nyerni szeretne. De senki ne számoljon fejetlen támadó akciókra. Mindkét tréner nagyon tapasztalt szakember, és biztosan jól készültek a meccsre. Inkább kíváncsi vagyok a taktikákra, amelyeket alkalmazni fognak. Fogadni Barcelonára fogok dupla eséllyel és tisztességes szorzókkal.

A mi tippünk: Barcelona győzelme dupla eséllyel – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak