La Liga 29.-ik köre: FC Sevilla – Atl. Madrid, Április 04

Labdarúgás, vasárnap, 2021, Április 04, Spanyolország, La Liga, 21:00            

Sevilla fogadja Atléticot Ramon Sanchez Pizjuan stadionján. A szünet után ez az első meccs a hónapban, mindkét csapat vágya a győzelem. Sevilla a legjobb 4 között szeretne végezni, így jövőre részt venni a Bajnokok Ligáján. Atlético pedig csúcs a La Ligán, ezt bajnoki címmel szeretné befejezni. Azonban az előnye az utolsó hetekben jócskán csökkent, már csak 4 pont előnye van Barcelona előtt. És éppen Barcelonában fog még játszani a jövőben. Így a spanyol bajnoki címért a verseny végéig is harcok folyhatnak. Atlético is kiesett már a Bajnokok Ligájából, ami most a javára lehet, mivel teljes erővel öszpontosíthat a hazai ligára. A csapatot Suarez gólszerzõ hajtja előre. Az idén már 19 pontos találata volt. Llorente 9 gólt tett hozzá és Joao Félix 7 gólt. Atlético az utolsó 10 meccsében csak 5 győzelmet szerzett. Ide keveredett egy vereség is, otthon Levantevel 0:2 vereséget szenvedett, ami mindenki számára meglepő volt. Ezenkívül 4 döntetlent írt a számlájára, Getafe, Real, ismét Levante és Celta Vigoval. Az év elején otthon Atlético 2:0 győzte le Sevillát Correa és Niguez góljaival. 

Sevilla 55 ponttal a szép 4.-ik helyet foglalja a La Ligán, 17-4-7 mérleggel és 39:21 gólaránnyal. Így egy 10 pontos párnája van az 5.-ik Real Sociedad előtt, ami számára nyugtató módon hat. A 3.-ik helyhez sokkal közelebb áll, mert csak 5 pont választja Real Madridtól. Persze, ez a klub azon dolgozik, hogy ne előzze ki senki, ellenkezőleg, magasabb helyre jusson. Ha Sevilla nem követ el az évad végéig jelentős hibákat, kezdhet örülni a jövő évi Bajnokok Ligájára. Sevilla az utolsó 5 meccsében nem a legjobb eredményeket érte el, otthon 0:2 vereséget szenvedett Barcelonától, egy körrel később Elche stadionján 2:1 vereséget. Az utolsó bajnoki meccsben Valladolid stadionján 1:1 döntivel végződött a meccs. Ami egyértelmű, az Sevilla nagyon fegyelmezett védelme, nagyon hatékony, csak Atlético kapott kevesebb gólt, mint Sevilla. De elég lesz ez egy olyan támadásra, mint amilyen Atléticonak van? Biztosan vigyázni kell majd nekik a vendégek kulcsfontosságú játékosaira. 

Mindkét csapat motivációja más, de óriási. Mindkét oldalon vannak problémák, és azon múlik, ki hogyan bírkózik meg ezekkel. És egy apró bizonytalanság, hogy igazán milyen formában van ez a két klub, amikor körülbelül 2 hétig senki nem látta őket játszani a szünet miatt. Ezért is a vendégek győzelmére fogadok, azonban döntetlen nélkül, amikor a tét visszajár. 

A mi tippünk: Atlético Madrid győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak.