La Liga 27.-ik köre: FC Barcelona – Huesca, Március 15

Labdarúgás, hétfő, 2021, Március 15, Spanyolország, La Liga, 21:00                       

Hétfőn este Barcelona és Huesca erőmérésével fejeződik be a spanyol La Liga 27.-ik köre. A házigazda a tabella 3.-ik helyét foglalja 17-5-4 mérleggel és 57:22 gólaránnyal. 13 hazai meccsben 28 pontot szerzett, 8-4-1 mérleggel és 32:13 gólaránnyal. Barcelona az elvárások szerint a héten kiesett a Bajnokok Ligájából, amikor nem volt képes utolérni a mankót az első meccsből PSG-vel. Most már teljes erővel öszpontosíthat Atlético Madrid üldözésére, aki a tabella élén van. Atlético szombaton pontokat veszített Getafe stadionján, ahol csak 0:0 döntetlent volt képes elérni. Így Barcelona csak 7 pontot veszít és még a hétfői meccs is a javára szól. Messi és a társai az utolsó 5 meccsből négyet megnyertek, 13:2 ezekben a gólarányuk, jelenleg a legjobb formával rendelkeznek az egész bajnokságon. A gólokból is az öszes csapatok közül a legtöbbet szerezte. Ezenkívül jó hangulat uralkodik a klubnál, annak ellenére, hogy kiestek a Bajnokok Ligájából, mivel Laportát választották ismét a klub elnökévé, aki általában kedvelt a csapatnál. 

Huesca a tabella utolsó helyét foglalja és a megmentéshez 4 pont hiányzik neki, mivel Elche 1 meccsel kevesebbet játszott. Van még remény, bár nagyon csekély, hogy javítson valamit a helyzetén, de ez nagyon nehéz lesz. Igen, voltak meccsei, amelyekben nem játszott roszul, de valahogyan nem szerzett pontokat bennük. Például utoljára, amikor otthon játszott Celta Vigoval és 3:4 vereséget szenvedett, mi más várhatná Barcelona stadionján? Még akkor is, ha Barcelona a szélesebb káderből állítana focistákat a gyepre. Eddig Bardelona otthon 2 bajnoki meccset játszott Huescával, természetesen mindkettőt megnyerte, de milyen eredménnyel? Az egyik 8:1 és a másik 8:2. Huesca 20 pontot szerzett 26 meccsben, csupán 3 győzelmet szerzett és 11 döntetlent, öszesen 12 vereséget szenvedett. A gólaránya 25:40. Idegenben meglepő módon nem a legroszabb csapat, mivel a 16.-ik helyen van, de azonos 9 pontja van ezekben a meccsekben, mint az utolsó 5 klubnak. A mérlege itt 1-6-6 és a gólaránya 13:22. 

Több lehetőség közül lehet választani, ha szép szorzókkal és aránylag alacsony kockázattal szeretne fogadni. Több, mint 2,5 gól esik a meccsen. Nagyon valószínű, de jobb szorzókat írtak -2,0 hendikepre, tehát a gólkülómbség legalább 2 gól lesz, ha több, nyerünk, ha pontosan 2, a tét visszajár. Ezért inkább valamivel alacsonyabb szorzóval fogadok -1,5 hendikepre. 

A mi tippünk: FC Barcelona győzelme -1,5 hendikepben – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak.