La Liga 27.-ik köre: Elche – FC Barcelona, Március 06

Labdarúgás, vasárnap, 2022, Március 06, Spanyolország, La Liga, 16:15                    

A Barcelona a spanyol La Liga keretében az Elche stadionjára utazik és igyekezni fog nem megszakítani az utolsó 3 mérkőzése sorozatát, amelyekben 3 győzelmet szerzett, rendkívül produktív támadásával 12 gólt szerzett, mindegyikben négyet, és csak hármat kapott, ami a jó védelméről tanúskodik. Az utolsóelőttit Napoliban játszotta az Európa Ligán. Így a hazai bajnokságon is tolakodik felfelé a tabellán, most a 4.-ik helyet foglalja 45 ponttal 25 bajnoki meccsből 46:28 gólaránnyal és 12-9-4 mérleggel. Előtte a Betis áll 46 ponttal 26 meccsbõl, mögötte az Atletico Madrid 45, illetve a Real Sociedad 44 ponttal, mindkét klub 26 meccset játszott. Az utolsó vereségét a La Ligán még December elején otthon szenvedte, azóta az eredményei javulni kezdtek. Memphis Depay érkezett vissza játszani a sérülései után, és éppen az Elche ellen együtt Aubameyangel léphetnének az élre még Ferrano Toresel és Traorral, az első két játékos volt sikeres a Bilbao ellen is. Aki figyelemmel nézte a Barcelona mérkőzéseit, láthatta, hogy az edző cserével jól járt, mivel a támadása nagyon jól előre haladott, hatékony és produktív volt. 

Azonban a házigazdát is az idei szezon kellemes meglepetésé lehetne megjelölni. Jelenleg gyűjti a pontjait, és elég előnye van, hogy veszélyeztetve legyen a kieső zónától. Ezt elsősorban a hazai pályán elért eredményeinek köszönheti. Eddig a 12 hazai meccsből csak 2 mérkőzést veszített el, 5 döntit és 5 győzelmet szerzett. 15 gólt szerzett éz 12 gólt kapott ezekben. Öszesen 28 gólt szerzett és 37 gólt kapott. Így nagy mértékben az átlagon feletti védelme járul hozzá a pontjaihoz. A pontjait gyakrabban a gyengébb csapatokkal szerzi meg, ami természetes. Az utolsó körben azonban ez a klub habozott, mivel az utolsó Levante stadionján 3:0 vereséget szenvedett. Morales a 37.-ik percben szerezte az első gólt, a 67.-ikban de Frutos növelte az előnyt, és a meccs végén még Melero javított az eredményen. Az Elche 10 focistával fejezte be a meccset, a 73.-ik percben Gumbau kapott büntetést. 

Fogadni ezúttal több lehetőségre is kifizetődő lenne. Egyrészt az aránylag jó szorzóval a vendégek győzelmére. A győzelmére -1,0 hendikeppel a szorzók értéke is emelkedik. Valamint a gólok száma is érdekelhetne minket. Nem marad más hátra, csak kiválasztani a megfelelő arányt a kockázat és az érték között. Míg a vendégek teljesítményei hosszú távon növekednek, a házigazda előnye a hazai pálya, ahol erős is tud lenni, ellene szól az utolsó megbotlása.  

A mi tippünk: A Barcelona győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.