La Liga 27.-ik köre: Alavés – FC Sevilla, Március 04

Labdarúgás, péntek, 2022, Március 04, Spanyolország, La Liga, 21:00                 

A Sevilla eredményeiből mindenki nagyon világosan láthatja, hogy a csapatot a válság látogatta meg a sérülések hosszú sorozatában, de azért az sem mondható, hogy nem volt biztató számukra a liga győzelme a nagy városi derbin, vagy hogy tovább jutott az Európa Liga nyolcaddöntőjébe Zágrábon keresztül, mindez ugyanazon a héten. A Sevilla idegenben csak kínlódik az év elejétől, hiszen 2 meccset tudott csak megnyerni. Az elsőt Real Zarragoza ellen a Copa Del Rey versenyen, azelőtt 3 nappal a bajnokságon győzte le a Cádizt. Novemberben találkozott a Sevilla otthon a pénteki ellenfelével. Ebből egy furcsa 2:2 döntetlen született, amikor a 90.-ik percben Ivan Rakitič mentette meg a meccset. De azóta a klub erősíteni tudott, ezt fontos megjegyezni. Nézzük még a tabellát, 26 meccs után a 2.-ik helyet foglalja  54 ponttal. Az első Realhoz képest 6 pont hiánya van, ami még mindig nem utolérhetetlen. Sok múlik majd a találkozótól, amelyet együtt fognak játszani. A Sevilla az eddigi szezonban csak 2 vereséget szenvedett, úgy, mint a Real is. Azonban sok döntetlennel végződtek a meccsei, öszesen 9 döntit szerzett, 15 győzelmet. A Real Madrid és a Granada verte meg a Sevillát idegenben. 

Az Alavés gyengéje a védelem, ezért is csak az utolsóelőtti helyet foglalja a tabellán. 21 pontja van, úgy, mint a Cadiznak előtte. A Cadiz előtt a Granada áll 25 ponttal, így az Alavésnek legalább még 5 pontot kellene szereznie, hogy mentésről beszélhessen. És az előtte lévő 2 klubnak egyetlen pontot sem. Öszesen 15 vereséget szenvedett, ami a legtöbb a bajnokságon, 5 győzelmet és 6 döntit szerzett. A gólaránya 21:44. Utoljára a Getafe stadionján szerzett 2:2 döntit. A klub az utolsó győzelmét pedig Február közepén harcolta ki a Valencia stadionján, amely a sérüléseivel küzdött akkoriban a védelmében. Az év elejétől 8 bajnoki meccset játszott, ezeknek a mérlege az említett 1 győzelem, 3 dönti és 4 vereség. Tehát 6 pontot szerzett azóta a klub. A Sevilla is 8 meccset játszott, ezekben 16 pontot szerzett. A külömbség nyilvánvaló. 

Mostanában mindkét klub gyűjtögeti a döntetleneket. Ezért is tartom elégé kockázatosnak csupán a győzelemre fogadni. Nagyobb esélyeket a vendégeknél látom. A bukmékerek is ehez alkalmazták a szorzókat. De én óvatosabb lennék és biztosítanám a fogadást a dupla eséllyel. Alacsonyabb jövedelem, de még megérné. Talán a gólok számára lenne jobb fogadni. Szerintem 1,5 gólt láthatna a közönség a meccsen elfogadható szorzóval. Szóba jöhet az óvatos -1,0 hendikep is. 

A mi tippünk: a mérkőzésen több, mint 1,5 gól esik – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak