La Liga 26.-ik köre: Real Madrid – S. Sebastian, Március 01

Labdarúgás, hétfő, 2021, Március 01, Spanyolország, La Liga, 21:00                    

A spanyol La Liga 27.-ik körében két igazán kiváló csapat találkozik. Feltéttlezhető, hogy jó minőségű labdarúgást játszanak. Real Madrid az elmúlt évadban megszerezte ezt a bajnoki címet, és szeretné megvédeni az idén is. Míg tavaly 2,5 gól esett átlagban egy meccsben, az idén ez nem az igazi, töbször is nem kerülte el a habozást. Az idén eddig 2,54 a gólok száma egy meccsben, 24 meccsből 18-ban eset több, mint 2 gól, mivel Real maga 1,75 gólt szerzett 1 meccsben. Az idén a tabella 3.-ik helyét foglalja 52 ponttal, 16-4-4 mérleggel és 42:19 gólaránnyal. Az utolsó 10 meccsében 3 alkalommal veszített pontokat, December végén és Január elején Elche és  Osasuna stadionjain 1:1 és 0:0 döntiket játszott, ezek jóval gyengébb csapatok, Elche a második legroszabb. De sokkoló volt az 1:2 hazai veresége a 9.-ik Levantevel Január végén. Ezek után 4 győzelem jött, mind gyengébb csapatokkal. Jelenleg a klubban sokan hiányoznak, köztük Benzema, Carvajal, Hazard, Militao, Marcelo, Rodrygo, így a csapat dominanciája nem olyan szinten van, mint máskor. Ez már a Bajnokok Ligáján is látható volt, nem volt a saját bőrében, Atalantát ugyan megverte 1:0, de ez már a 17.-ik perctől csak 10 emberrel játszott. 

Real Sociedad tavaly a 6.-ik helyen végzett, 38 meccsben 16-8-14 volt a mérlege, 56:48 a gólaránya, tehát 2,74 gól egy meccsre. Az idén azonos számokkal követi Madridot, nála is 2,54 gól látható egy meccsben és 18-ban esett több, mint 2 gól a 24 meccsből. San Sebastian az idén 24 meccsben 41 pontot szerzett, 11-8-5 a mérlege és 41:20 a gólaránya, ez az 5.-ik helyet biztosítja neki. Összehasonlítva a házigazdával ezek az adatok nagyon hasonlóak. Az utolsó 3 meccsét megnyerte hasonló gyenge csapatokkal, mint Real nyerte meg. Azelőtt pedig Sevilla verte meg idegenben 3:2, 3 döntit játszott Betis, Osasuna és Villareal csapataival. Decemberben 2 vereséget szenvedett Atletico Madrid és Levante ellen. A mérlege idegenben 6-3-3, a gólaránya 19:10, 21 pontot szerzett bennük.

Ősszel a kölcsönös mérkőzésük 0:0 döntetlennel végződött. Ezúttal is harcolni fog Real San Sebastian védelmével, mivel sokan hiányoznak a gyepen. Igen, minden játékosukat helyettesíteni tudja azonos minőséggel, de mégis valami mint ha hiányozna nála. Azonban a motiváció magas, igyekezni fognak magasabb helyre jutni a tabellán, megközelíteni a riválisát. Fogadni a házigazda győzelmére fogok, az óvatosak a gólnélküli változatot fogadhatják, esetleg még a gólok számára is kifizetődő lehet.

A mi tippünk: Real Madrid győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak.

source: pt-sportbet.com