La Liga 26.-ik köre: Atl. Madrid – Bilbao, Március 10

Labdarúgás, szerda, 2021, Március 10, Spanyolország, La Liga, 19:00                        

Itt már vége minden mulatságnak, az óriási előny, amelyet Atlético Madrid élvezett a tabella élén eloszlott, mint a köd. Az utolsó hetekben sokszor habozott, 6 meccsben 9 pontot veszített, míg Barcelona csak kettőt. Ez a klub már nem engedheti meg magának a további habozásokat. A verseny végéig már csak 12 kör van hátra, ezért elővigyázatosnak kell lennie. Igen, még mindig vezeti a versenyt Barcelona előtt 3 pont előnnyel, és még 1 meccsel kevesebbet is játszott, de a jövőben éppen Barcelonába, majd Sevillába utazik, és ezek nagyon nehéz mérkőzések lesznek, amikor fenyegetheti a csapatot a pontok veszítése. Feltételezhető ugyan, hogy még Barcelona is itt-ott valamilyen pontot elveszít, például Real stadionján várja a meccs, de itt ha veszítene, akkor Real jut feljebb, akit most 5 pont választja Atléticotól és 1 meccsel többet játszott. Egy gyors tekintés a tabellára, 25 meccsben 59 pontja van, 48:17 a gólaránya, 18:5:2 a mérlege. Az utolsó 2 bajnoki meccsében csak 1 győzelmet szerzett, 0:2 Villareallal. Otthon 13 meccset játszott, 30 pontot szerzett bennük 9-3-1 mérleggel és 27:8 gólaránnyal. A jó hír az, hogy nem szükséges kímélni a legénységet, mivel legközelebb a Bajnokok Ligáján csak Március 17.-én játszik Chelsea stadionján. 

Bilbao az utolsó hetekben jól játszik, és már az utolsó 5 bajnoki meccsben nem szenvedett vereséget, 2 győzelmet és 3 döntetlent szerzett. Azonban Bilbaot nem sorolhatjuk olyan csapatok közé, amelyek kiutaznak egy olyan klubhoz, mint Atlético, és győznek. Ennek a baszk csapatnak a legerősebb oldala a támadás, olyan ellenfelekkel is tud gólokat szerezni, mint Barcelona. Az utolsó 10 meccsében minden alkalommal szerzett gólt. A klub 25 meccsben 33 pontot szerzett 36:29 gólaránnyal. A mérlege 9-6-10, ezek az eredmények a tabella 8.-ik helyére elegendők. Előtte Villareal van 37 ponttal, mögötte Celta Vigo és Granada 33 ponttal állnak. Bilbao 12 meccsében idegenben 10 pontot szerzett 2-4-6 mérleggel és 14:17 gólaránnyal. 

Itt van az idő eldönteni, mire fogadni. Az egyik lehetőség, amely bejöhetne, hogy mindkét csapat gólt szerez. Majd a gólok számára, legalább 1,5 gól esik a meccsen, azonban úgy döntöttem, hogy a győztesre, tehát Atléticora fogadok viszonylag szép szorzókkal és ehez megfelelő kockázattal. Ez a klub a tabellát szeretné vezetni továbbá is, harcolnia kell, most van itt erre a lehetőség, amikor bevetheti a teljes erejét. 

A mi tippünk: Atlético Madrid győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.