La Liga 24.-ik köre: Espanyol – FC Barcelona, Február 13

Labdarúgás, vasárnap, 2022, Február 13, Spanyolország, La Liga, 21:00                 

A spanyol La Liga vasárnapi 24.-ik körét este zárja a híres Real Madrid és az Espanyol városi derbije, amely minden alkalommal nagyon kiszámíthatatlan és harcias. Az Espanyol a tabella közepén harcol, és az eredményei pontosan azt is mutatják. Mint egy halyóhintán, úgy mozognak, aránylag rendszeresen változtatják a győzelmeit a vereségeivel. Azonban az utolsó meccsekben inkább lent vannak. 23 körben 27 pontot szereztek, 27 gólt rúgtak és 32 gólt kaptak. A legtöbb gólról Raul de Tomas gondoskodott, aki 12 gólt szerzett a csapat javára. Sajnos, a sérülése miatt nem játszhat. A klub formája sem nem ideális, hiszen az utolsó 5 bajnoki körben csak 4 pontot szereztek, 3 pontot Valenciában és 1 pontot a Cadiz stadionján. Otthon az Elche és a Betis verte meg, vereséget szenvedtek a Bilbao stadionján is. A csapat mérlege 7-6-10. Otthon 11 meccsben 20 pontot szerzett 6-2-3 mérleggel, 16:13 gólaránnyal. Ebből látható, hogy azért jóval sikeresebb hazai pályán, mint idegenben. 

Ellenkezőleg, a Barcelona Xavi visszatérése óta visszatér lassan a játékstílusához, ami a játékán, de az eredményein is mutatkoznak. A tabellán már nem csökkennek, visszatértek az 5.-ik helyre. 22 meccsből 38 pontjuk van, előtte áll az Atletico Madrid 38 ponttal 23 meccsből, és a Betis 40 ponttal szintén 23 meccsből. Az utolsó bajnoki körben otthon éppen az Atléticot verte meg 4:2. Azonban, Alvés játékosuk kapott büntetést, így a derbin nem játszhat. Szerencsére, tudta erősíteni a klubot ez a csapat is, Aubameyang, Traore és Torres érkeztek játszani, és már az utolsó meccsben eredményeket is hoztak. Traore és Torres is besegítettek a gólszerzésben. De minden új játékos nagyon jó fényben mutatkozott be, sőt, az egész csapat nagyon jól játszott. A klub formája tehát az utolsót 5 meccsben talán a legjobb az egész bajnokságon, mivel ezekben 11 pontot szereztek. A Sevilla és a Granada stadionján mindkét meccs 1:1 döntivel végződött, a Mallorca és az Alavés stadionján 0:1 győzelmeket, majd otthon az említett kiváló utolsó meccse, amely 4:2 volt a javára. 

Fontos tudni, amit már említettem, hogy az Espanyol otthon nagyon erős tud lenni, és egyáltalán nem szabad lebecsülni ezt a klubot még akkor sem, ha most jelenleg nem a legjobb időket éli. Másrészt a Barcelona teljesítménye emelkedett, és várható, hogy még emelkedni fog. Bár bízok a vendégek minőségében, mégis csak óvatosabb maradnék. Nagyon csábító a szorzó a tiszta győzelmére, azonban inkább biztosítanám a fogadást a döntetlen nélküli lehetőséggel, hogy csökkenjen a kockázat. 

A mi tippünk: A Barcelona győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.