La Liga 24.-ik köre: Betis Sevilla – Getafe, Február 19

Labdarúgás, péntek, 2021, Február 19, Spanyolország, La Liga, 21:00                  

A La Liga 24.-ik körét az Estadio Benito Villamarin stadionján Betis és Getafe játszák. Real Betis az eddigi 23 meccsben 10 győzelmet szerzett, de 10 vereséget is szenvedett. A döntetleneiből 3 volt. Ezek az eredmények Los Verdiblancos csapatát a 7.-ik helyre jogosítják a La Liga tabelláján. Így 3 pont hiánya van a 6.-ik helyre, ahonnan az európai kupákra lehet bejutni. És ott Villareal van, akinek a stadionján 1:2 vereséget okozott az utolsó meccsben. Ennek a csapatnak egyértelműen a védelmében vannak problémái, 31:38 a gólaránya. Hogyan létezhet az, hogy a bajnokság második legroszabb védelmével az Európa kupákért szeretne harcolni? A támadásban azonban produktív, legalább is az utolsó bajnoki meccseiben. Villarealon kívül Barcelonának is 2 gólt rúgott. Otthon Betis 11 meccset játszott 17 pontért, 15:15 gólaránnyal. 5 győzelem, 2 döntetlen és 4 vereség a mérlege. Az idei évben még csak 1 vereséget szenvedett, az említettet Barcelona ellen. 

Getafe az utolsó 2 évadban a minőségileg jobb csapatok közé tartozott, de az idén siralmas a helyzete ehez képest. José Bordales tréner szeretné megoldani ezt, de az utolsó 5 meccsben Getafe csak 1 pontot szerzett Alavés csapatával a gólnélküli döntetlenjeért. A múlt héten a klub otthon 0:1 vereséget szenvedett Real Sociedad csapatától. A kedvük biztosan meg volt, igyekeztek is, de 90 perc alatt egyetlen gólhelyzetet sem nem tudtak létrehozni. Getafe az előző 5 meccsében 11 gólt kapott és csak 1 gólt szerzett. Így ez a csapat már hoszú 450 játékpercben nem szerzett gólt. Idegenben Getafe 11 meccset játszott, 9 pontot szerzett bennük, 8 gólt szerzett és húszat kapott, 2-3-6 a mérlege. Idegenben 2,5 a gólok száma átlagban egy mérkőzésre, elsősorban a kapott gólok emelik magasra ezt a statisztikát. Az utolsó 10 liga meccsben csak 2 győzelmet szerzett, ezt is Huesca és Elche csapataival, amelyek az utolsó 2 helyet foglalják a táblázaton. 

A két klub tavaly találkozott utoljára a bajnoki meccsben Getafe stadionján, amely ott 3:0 győzelmet szerzett. Mindhárom gól még az első félidőben esett. A kiemelt csapat most a házigazda. Bár úgy gondolom, hogy teljesítené az elvárásaimat ez a klub, mégis inkább a kiszámíthatatlan spanyol ligán a gólokra fogadok, erre a lehetőségre tisztességes szorzókat írtak a bukmékerek. Nem történik meg túl gyakran, hogy gólok nélkül marad a meccs a La Ligán, esetleg csak 1 góllal, remélem, nem történik ez most meg. 

A mi tippünk: a mérkőzésen legalább 1,5 gól esik – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak.