La Liga 23.-ik köre: Real Madrid – Granada, Február 06

Labdarúgás, vasárnap, 2022, Február 06, Spanyolország, La Liga, 21:00                       

22 kör után a házigazda jelenleg a legsikeresebb csapat a spanyol La Ligán az aktuális szezonban. Vezeti a tabellát kerek 50 ponttal. Ez ugyan igaz, de a teljesítményei csökkennek. Ez látható az utolsó 5 bajnoki meccs eredményeiből is. Nézzük csak. A gyenge Cadiz, és az utolsó meccsben az Elche ellen is, otthon döntetlen meccseket játszott, 0:0 és 2:2 végeredményekkel. Ami még rosszabb, a szintén tragikus Getafe stadionján 1:0 vereséget szenvedett. Győzni a Bilbao stadionján 1:2, majd otthon 4:1 eredménnyel a Valencia ellen tudott. Így a második Sevilla előtt már csak 3 pont előnye van, azonban a Sevilla már lejátszotta a 23.-ik meccsét. Real szerencséjére, a Sevilla is habozott az utolsó 3 meccsében, 3 döntit szerzett bennük. A 3.-ik Betis előtt a Real 10 pont előnyt élvez. Ebből lassan kialakul, hogy éppen az első 2 klub fog csatát harcolni a bajnoki címért. A gyepre a házigazda már teljes erejében lép, mivel a könnyű sérülése után Benzema gólszerző is játszani fog, ugyanýgy, mint Vinicius, kiváló támadó, aki visszatért a Dél- amerikai selejtezőből. Ez a két sztár öszesen 29 gólt szerzett, ami több, mint a Granada öszes beszerzett góljainak a száma. A Real gólaránya 47:20, ami egyértelműen legtöbb szerzett gól a bajnokságon. Ebből is látható a klub ereje. 

A Granada húzza egyértelműen a rövidebbet, mivel a tabella 16.-ik helyét foglalja 24 ponttal, 26 gólt szerzett és 33 gólt rúgtak nekik. Így a kieső zónától 6 pont választja, ami 2 hely a tabellán. Már-már úgy nézett ki a dolog, hogy lassan javulhatna a helyzete, de ez a klub is csak harcol a csökkenő teljesítményeivel, hiszen az utolsó 5 meccsben 1 csoda győzelmet szerzett otthon az Atletico Madriddal 2:1, ezután az Elche stadionján 0:0, majd otthon a Barcelona ellen 1:1 döntetleneket szerezte, végül 2 vereséggel zárta a listát, a Getafe stadionján 4:2, majd utoljára otthon az Osasuna 0:2 eredménnyel. Hasonló módon, mint a klubok többsége, a Granada is idegenben kevésbé sikeres, mint otthon, 11 meccsben 9 pontot szerzett, 10:16 gólaránnyal és 1-6-4 mérleggel. 

Alapvetően a Real győzelme a legvalószínübb forgatókönyv, amely szerint játszák a meccset. Erre a lehetőségre a szorzók természetesen ebből az okból alacsonyak. Így nem kifizetődő fogadni ezekkel, ha keressük a fogadásokat az értékkel. Így a hendikep jön a színpadra, a kérdés, hogy -1,0, vagy a kockázatosabb -1,5 értékkel. Inkább óvatos lennék, mivel ez az odds is aránulag megfelelő. És egy különleges fogadás a gólszerzőre, elfogadható szorzóval arra, hogy az említett Benzema gólt szerez. 

A mi tippünk: A Real Madrid győzelme -1,0 hendikepben – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.