La Liga 22.-ik köre: Alavés – FC Barcelona, Január 23

Labdarúgás, vasárnap, 2022, Január 23, Spanyolország, La Liga, 21:00                      

Végre a Barcelona játékosai is kezdenek visszatérni a gyengélkedésük után, nagyon sok fontos játékosa nem játszhatott. Még az utolsó bajnoki meccsben hiányoztak Fati, Pedri, F. Torres, vagy F. de Jong. Ezek teljesítményük alapján van felépítve a Barcelona sikere. Például Torres csak néhány napja érkezett a Manchester City klubjától, és a Kupa meccsen a Bilbao ellen gólt szerzett. Szintén a tehetséges Pedri is játszott ebben a meccsben és szintén szerzett gólt. Sőt, Fati és F. de Jong is lejátszott néhány percet. Xavi visszatérése után a Barcelona teljesítménye emelkedett, de még egyáltalán nem ideális. Emelkedett a fegyelem is a csapatnál. Jelenleg 20 meccs után a tabella 6.-ik helyén áll 32 ponttal 31:23 gólaránnyal. Az utolsó 10 bajnoki meccsben csak 1 vereséget szenvedett otthon a Betis ellen 1:0. Azonban csak 4 győzelmet szerzett, Mallorca és a Villareal stadionján, otthon az Elche és az Espanyol ellen. Ezek nála gyengébb csapatok. A többi meccse döntetlen eredménnyel végződött, 4 alkalommal idegenben. Ezek közül csak a Sevilla erősebb jelenleg a 2.-ik helyen. Az idei ligán ez a két klub már találkozott, 1:1 eredménnyel. Tavaly a Barcelona 5:1 verte meg az ellenfelét otthon, és idegenben osztották meg a pontokat. 

Az Alavés igazán gyenge az idei szezonban. Már 9 liga meccsben nem győzött. Ezekben csupán 4 pontot szerzett és a kieső zónában 17 ponttal várakozik, hogy mi fog történni. Előtte csak 20 meccsel és 20 ponttal a Mallorca áll, aki legközelebb a Villareal stadionjára utazik, és szintén nem valószinű, hogy ponthoz jut. Így a tabella alján nem változik semmi a következő forduló után sem. A gólaránya 16:34, ami a legrosszabb támadás és a harmadik legrosszabb védelem az egész bajnokságon. Az utolsó 2 meccsben nem szerzett egy gólt sem. Az utolsó meccsben a Betis 4:0 eredménnyel győzte le. Hazai pályán valamivel sikeresebb, 11 meccsben 12 pontot szerzett, 3-3-5 mérleggel és 8:13 gólaránnyal. Azonban nem gondolom, hogy az emelkedő Barcelona engedné megfosztani magát a pontoktól. 

Kevés ilyen mérkőzést lehet találni, amikor a favorit győzelmére az oddsok elfogadható szinten vannak. Ha most egyértelműen nem fog győzni, akkor mikor? Igaz, a sportban minden előfordulhat és a meglepetésekre a spanyol La Liga gazdag, de ha a Barcelona szeretne pontokat szerezni, győznie kell ilyen ellenfelekkel. Előtte a Real Sociedad és az Atlético sem hagynak semmit a véletlenre és harcolni fognak. 

A mi tippünk: A Barcelona győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.