La Liga 21.-ik köre: Valencia – FC Sevilla, Január 19

Labdarúgás, szerda, 2022, Január 19, Spanyolország, La Liga, 21:30                      

A Sevilla még mindig nem tudja utolérni az első Real Madridot, aki ugyan már 21 meccset játszott le, és 49 pontja van. A második Sevilla 44 ponttal igyekezik utolérni a híres riválisát. Mögötte a 3.-ik helyen a Betis 34 pontot szerzett, ezért hátul nem nagyon szükséges figyelni neki a helyzetet. Szerdán a Valencia stadionján játszik, ebben a meccsben enyhén kiemelt csapatnak számít, azonban egyáltalán ez nem lesz egy egyszerű meccs, mivel a házigazda kiváló focit tud játszani egyes esetekben. Sőt, nemrégen volt egy szép sotozata vereség nélkül, ezekben 4 győzelmet és 3 döntit szerzett. Azonban az utolsó 2 meccsben vereséget szenvedett. Először otthon Szilvesztetkor az Espanyol verte meg 1:2, majd az első Real stadionján 4:1 eredménnyel kikapott. A tabellán a 10.-ik helyen áll 28 ponttal, ami csak 4 ponttal kevesebb, mint amennyit a Barcelona szerzett a 6.-ik helyen, így még részt vehet a harcokban is az európai kupákért. Ez nehéz feladat lesz, mivel hozzá hasonló harcolni vágyó csapatokból még 3 van itt. A Valencia nagyon hatékony focit játszik. A gólaránya szép, kiegyensúlyozott 32:32. A ligán éppen a Valencia meccseiben esik a legtöbb gól, átlagban 3,2 gól egy meccsen. A hazai meccsek mérlege 4-4-2, mivel a vereséget az első Reallal és az említett utolsó meccsben az Espanyollal szenvedte. 

A Sevilla mostanában gyengébben áll a gólokkal. Még a jóval gyengébb ellenfelekkel is csak szoros győzelmeket szerzett, leggyakrabban 1:0. Az utolsó 7 győzelmében minden alkalommal csak 1 volt a gólkülömbség. A Sevilla gólaránya 31:13, így a legjobb védelemmel rendelkezik a La Ligán. Azonban a támadása lemarad a legjobbakhoz képest. Az utolsó 6 meccsben csak 7 gólt szerzett. Eddig csak 2 vereséget szenvedett, az egyik a Real Madrid stadionján 2:1, a másikot a Granadától szenvedte szintén idegenben 1:0. Ebből is látható, hogy a vereségei sem nem járnak sok góllal. Az utolsó 5 kölcsönös mérkőzésben a Sevilla volt 5 alkalommal a győztes. És ebből ismét csak sovány 1:0 eredmény háromszor született. 

Összefoglalva, a Sevilla nagyon nagy motivációval megy a meccsre, mivel közeledni szeretne a Realhoz. Azonban a Valencia nem lesz könnyű feladat. Védekezni fog, és szintén szeretne játszani jövőre a Kupákban. Emellett a meccseiben gyakran esik több gól is. De nem a két klub meccsében. Ezért talán nem a gólokra fogadok, mivel elképzelhető egy ismét gólokra sovány meccs. A vendégek győzelmére fogadok, azonban a döntetlen nélküli lehetőséggel biztosítom a fogadást. 

A mi tippünk: A Sevilla győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.