La Liga 2. köre: Getafe – Osasuna, Szeptember 18

Labdarúgás, péntek, 2020, Szeptember 18, Spanyolország, La Liga, 21:00

Nézzük a tavalyi évad bajnoki táblázatát, mivel az idei még csak most kezdődött, kevés adat áll rendelkezésünkre az összehasonlításhoz. Getafe 38 meccsben 54 pontot szerzett 43:37 gólaránnyal, ez a 8.-ik helyre emelte fel a táblázatban. Osasuna a 10.-ik helyen végzett 52 ponttal 46:54 gólaránnyal. A csapatok új erővel és odaadással léptek az új évadba, amikor még a taktizálásnak nem igen van helye a mérkőzésekben. Osasuna a múlt héten Cadiz stadionján 0:2 eredménnyel győzött, így magabiztos lesz, míg a házigazdától automatikusan várjuk az aktív hozzáállást. Nem hiszem, hogy védekező, vagy kevés gólos labdarúgás lesz ez. Inkább ellenkezőleg, ez az idő nagyon nehéz a tippelők számára, mivel most minden még megtörténhet, a csapatoknak van mikor javítani az elrontott meccseket. Getafe számára ez a teljesen első bajnoki meccs. A múlt szezonban az Európa Ligán is játszott, a nyolcaddöntőjében Inter Milanoval játszott, ezt csak 1 meccsre játszották, benne Inter 2:0 győzött, azonban Getafe egészen egyenrangú ellenfél volt, és ha Getafe 1:0 állásnál a büntetőrúgását sikerré váltotta volna, ki tudja, hogyan végződött volna ez a meccs.

Getafe az első bajnoki meccs helyett az utolsó napokban 3 baráti találkozót játszott, Real Madriddal 0:6 vereség, Zaragoza ellen 2:0 győzelem és 2:1 győzelem Fuenlabrada csapatával. Ez, persze, csak egy előkészítő meccs volt. A bajnokságnak ehez semmi köze. Osasuna, ahogyan leírtam, megszerezte az első 3 pontját a bajnokságon. Tavaly Osasuna meccseiben egészen sok volt a gól, átlagban több, mint a bajnoki Real Madrid párbajaiban.

De térjünk ismét  vissza a pénteki meccshez, az utolsó kölcsönös párbajt a két csapat az idén Júliusban játszotta Osasuna stadionján, benne nem esett egyetlen gól sem. Azonban most bízok benne, hogy a gólokból több is lesz, hiszen Getafe számára ez lesz az első mérkőzés a bajnokságon és nem gondolom, hogy csak úgy szeretné kivédeni otthon az első eredményét gólok nélkül. Osasuna pedig motiválva van az első meccsével, így ismét szeretne minél több gólt szerezni, hogy győzhessen. Fogadni Getafe győzelmére talán nem olyan nagy kockázat, azonban biztonságosabbnak látom a gólok számára fogadni.

A mi tippünk: a mérkőzésen több, mint 1,5 gól esik – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.