La Liga 2. köre: Betis Sevilla – Valladolid, Szeptember 21

Labdarúgás, hétfő, 2020, Szeptember 21, Spanyolország, La Liga, 18:30

A spanyol La Liga fejezi be hétfőn a második körét, egyikben az utolsó mérkőzések közül találkoznak Betis Sevilla és Valladolid csapatai. Betis a tavalyi évadban egyáltalán nem teljesítette az elképzeléseit és elvárásait és csak a rettenetes 15.-ik helyen végzett a táblázatban. A szezon elején ezért egy olyan edző érkezett a csapathoz, aki egyszerűen tudja, hogy hogyan kell ezt csinálni, Manuel Pellegrini. Ez az úr vezette 5 évig Villareal csapatát, aki addig egy átlagos csapat volt a La Ligán, és akinek azóta a legroszabb helye az 5.-ik volt. Ezen kívül a 2005/2006 szezonban a csapatot a Bajnokok Ligája elődöntőjébe hozta. Hasonlóképen Malagát is felemelte, aki először a Bajnokok Ligájába jutott, majd mint egy lebecsült csapat egészen a negyeddöntőbe jutott be. Így Betis számára ez az edző a legnagyobb erősítése és éppen ő vihetné Betis jó minőségű káderét magasabbra.  A csapattól is távoztak játékosok, Lo Celsa Tottenhamba távozott, Feddal védő Sportingba, Javi Garcia Boavistába, vagy Narvaez Zaragozába. Ellenkezőleg, nagy erősítésnek számít a tapasztalt kapus Claudio Bravo Manchester Cityből, Montoya védő Brightonból és szintén Victor Ruiz.

Valladolid tavaly nem sokkal állt jobban, mint Betis, a táblázatban a 13.-ik helyen végzett. Ezt az évadot Valladolid egy hazai döntetlennel kezdte 1:1 Real Sociedad csapatával. Nem nagyon várható az idén sem, hogy jelentősebb előrelépés történne a csapatnál. Nagy vesztesség lesz számára Salis védő távozása Southamptonba, másképen a többi támaszait képes volt megtartani magának. Egy érdekes erősítés lesz Roberto kapus West Ham csapatától és Weissman támadó az osztrák Wolfsbergerből. A tavalyi évadban a két csapat 2 alkalommal találkozott, 2:0 és 1:2 eredményekkel győzott Valladolid.

Bár Betis az első körben egy sovány 1:0 győzelemért harcolt Alaves stadionján csak a hosszabbításban és a kölcsönös mérkőzésekben Valladoliddal egy alkalommal sem szerzett 2 gólt, bízok benne, hogy a tapasztalt Chilei edző vezetése alatt ez egy egészen más csapat lesz és otthon Valladolidnak megmutatja a teljes erejét, és ebből, természetesen, gólok lesznek. A játékosai erre biztosan fel vannak készülve, mivel a minőség megvan a csapatnál.

A mi tippünk: Betis Sevilla győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.