La Liga 2.-ik köre: Getafe – FC Sevilla, Augusztus 23

Labdarúgás, hétfő, 2021, Augusztus 23, Spanyolország, La Liga, 20:00                      

FC Sevilla az új szezonba szintén nagy stílusban lépett, ugyanis az első körben otthon 3:0 győzelmet szerzett Vallecano csapata ellen. Azonban az is igaz, hogy könnyítettek a dolgán, mivel a 16.-ik perc óta emberelőnyben játszottak. Ez semmit sem nem változtat azon, hogy az idén is a legmagasabb poziciókért fog harcolni a La Liga bajnokságon. A klub a múlt szezonban majdnem egészen a verseny végéig a legmagasabb célokért harcolt. Végül csak a 4.-ik helyen végzett, de nem sok pontkülömbséggel Atlético Madrid, Real Madrid és Barcelona mögött. A legnagyobb változás a csapatnál a nyári átlépések után a támadó erejében történtek. Mir támadó érkezett Wolves csapatától 16 millió euróért, és ellenkezőleg, Gil támadó távozott Tottenhamhoz 25 millióért. A nyáron Sevilla 4 baráti találkozót játszott, Coventry és Las Palmas klubját 4:0 és 1:0 eredményekkel verte meg otthon, Paris SG ellen otthon 2:2 döntit játszott és utoljára AS Roma stadionján gólnélküli meccset láthattak a rajongók. 

Getafe egy kellemetlen, unalmas és tehetetlen csapat, amely tavaly csak 2 pontnak köszönheti, hogy egyáltalán megmentette magát a versenyben. Igen, Getafe mérkőzéseiben nem nagyon van mit látni, de ez nem is csoda, hiszen ez a klub szerzi a legkevesebb gólt az öszes bajnoki csapat közül. Ezt már az idén is újra láthattuk az első körben, amikor Valencia stadionján Getafe 0:1 vereséget szenvedett, mivel Valencia a 3.-perc óta emberhátránnyal játszott. Végül Getafet is érte büntetés, de csak a 76.-ik percben, amikor a játékosát megbüntették, így kb. 70 percig játszott emberelőnyben és ezt nem használta ki. A múlt szezonban 38 bajnoki meccsben nevetséges 28 gólt szerzett, ez szégyen, és egy ilyen klub nem tartozhat a legjobb minőségű spanyol foci versenybe. Csak összehasonlításnak megemlítem, hogy maga Messi többet szerzett, mint ez a klub összes játékosa, és például Benzema és Moreno se nem járt távol ettől a számtól. Igen, Getafe is néha meg tud lepni, de ez általában akkor van, amikor hátul ki tudja védeni a támadásokat, és magánál tudja hosszadalmasan tartani a labdát. 

Az utolsó 4 kölcsönös mérkőzésben Sevilla volt a győztes, 3 : 0, 1 : 0, 3 : 0, 2 : 0 eredményekkel, eggütt véve 9:0, ami egyértelműen mutatja Getafe tehetetleségét, hiszen 4 meccsben egyetlen gólt sem nem szerzett. Fogadni Sevilla győzelmére ajánlatos. De mivel Getafe egy nagyon kellemetlen klub, amely csak védekezik, inkább biztosítanám a fogadást a döntetlen nélküli fogadással. Még így is megéri fogadni a szorzóval, bár ha Getafe tényleg kivéd minden gólt és dönti az eredmény, nem nyerünk semmit, de nem is veszítünk.

A mi tippünk: FC Sevilla győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak