La Liga 2.-ik köre: Bilbao – FC Barcelona, Augusztus 21

Labdarúgás, szombat, 2021, Augusztus 21, Spanyolország, La Liga, 22:00           

Nagy érdeklődéssel várta mindenki Barcelona első meccsét Messi nélkül a La Liga új szezonjában. A klubnál hihetetlen 21 évet töltött. Tavaly a 3.-ik helyen végzett Barcelona. Az évad első meccse után a rajongók meglehetősen elégedettek lehettek, mivel otthon 4:2 eredménnyel legyőzték San Sebastian klubját. Két gólt Braithwaite, és 1-1 gólt Pique és Roberto szereztek. Sőt, a mérkőzés folyamán már 3:0 vezetésben volt, de a meccs végén lazítottak, és nem sok hiányozott a dramatikus véghez. Ez a mérkőzés megmutatta, hogy Barcelona elül mindig magas szinten van, Griezmann, Depay, Braithwaite támadó trió reményesnek látszik. Persze, az első meccs után jön a többi, és ezekben lesz látható, hogy tulajdonképpen milyen a helyzet a klubnál. Barcelona védelmében azért nem működik minden úgy, ahogyan kellene, de ez nem újdonság. Messi-ről más sokmindenki sokat írt, ezért hagy jegyezzem meg, hogy 3 játékos érkezett a klubhoz, kiváló támadó Depay Lyonból, Garvia védő Manchester Cityből és Agüero gólszerző szintén Manchester Cityből. Azonban éppen Agüeronál a helyzet nem világos, állítólag sérült, és legalább 10 hétig nem játszhat. Spekulációk hangzonak arról, hogy nem tetszik neki Messi távozása, így állítólag Agüero is távozni szerezne. Nos, majd az idő megmutatja, hogy mi az igazság. A nyáron Barcelona játszott néhány előkészítő meccset, egy kivételével Salzburgban mindet megnyerte, például otthon Juventus-al 3:0, Stuttgartban 0:3, vagy otthon Gironát 3:1 eredménnyel. 

Barcelona ellenfele Bilbao lesz szombaton este, akik tavaly a La Liga 10.-ik helyét foglalták el. Az első meccsben Elche ellen úgy gondolom igazságos pontosztoszkodás lett a vége gólnélküli döntetlenért. Bilbaonál nem történtek nagy változások a nyári vásárlási időszakban. A távozók és érkezők esetében csak vendég játékosokról van szó. Bilbao is játszott néhány meccset a nyáron, Liverpoolban 1:1 döntit szerzett, Southamptonban 1:3 győzelmet, Union Berlin stadionján 2:1 vereséget szenvedett, Dortmundban 0:2 győzött, otthon Dynamo Kyjev klubját verte meg 1:0, és St. Gallen stadionján 2:1 vereséget szenvedett. Győzelmek, vereségek, otthon, idegenben, mindent kipróbált, talán tanúlt ezekből a meccsekből és ki tudja használni a tudását, hogy az idén jobb eredményeket szerezzen. 

A két klub utolsó bajnoki meccseiben Barcelona volt a győztes, bár minden alkalommal csak 1 góllal volt jobb. Barcelona győzelmét fogadom, azonban biztos ami biztos, döntetlen nélkül, hiszen erre az eseményre is még szép a szorzó. 

A mi tippünk: Barcelona győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak