La Liga 19.-ik köre: Villarreal – Granada, Január 20

Labdarúgás, szerda, 2021, Január 20, Spanyolország, La Liga, 21:30                     

A spanyol La Liga bajnokság 4.-ik helyezetü csapata otthon játszik a 7.-ikkel. Egyértelműen a házigazda a kiemelt csapat, ezt a bukmékerek is így látják, mivel a szorzók ehez vannak alkalmazkodva. Igazán olyan egyértelmű Villareal győzelme? Nézzünk egy kicsit után. A csapatnak 18 meccs után 32 pontja van 8 győzelemért és 8 döntetlenért, 2 vereséget szenvedett a klub. A 8 döntiből négyet otthon játszott 9 meccsből, ez egy kicsit nyugtalanít. Mivel még November végéig otthon százszázallékosak voltak. A nyitó döntin kívül Huesca csapatával otthon 4 alkalommal egymás után győztek, de ezután jött 3 dönti egymás után. Meglepetés volt a gólnélküli döntetlene Elchevel, de a többi Real Madriddal volt és Bilbaoval. Ezek bizony nem könnyű csapatok a megverésre. Még az év vége előtt Sevillában szenvedett 2:0 vereséget. Azonban az új évbe nagyon jól lépett ki, hiszen már 4 győzelmet szerzett 2 kupa és 2 bajnoki meccsben. A bajnokságon otthon Levantet verte meg, majd az utolsó körben Vigot 4:0 idegenben. A gólokról Moreno, Gomez, Parejo és Fer Nino gondoskodtak. Ezekre a gólokra elég volt a meccs első félórája. Arról, hogy Moreno milyen fontos a klub számára az is tanúskodik, hogy a kupa meccsekben kímélte őt a tréner. Csak Tenerife ellen játszott az utolsó félórában. 

És Granada? Ez a kiváló 7.-ik helyen van a La Ligán, 18 meccsben 27 pontot szerzett, ez csak öttel kevesebb, mint Villareal pontjai. Az utolsó körben otthon Osasunával bírkózott meg 2:0. Granada olyan csapatok közé tartozik, amelyek inkább csak a tabella aljáról verik meg az ellenfelüket. Osasunán kívül Betist és Valenciát verte meg, azonban ez a klub csak a 14.-ik helyen áll, ami sokak számára csalódás. Granada idegenben borzalmas eredményekkel rendelkezik, ellentétben otthon, ahol a 2.-ik legjobb csapat 20 ponttal 10 meccsből 6-2-2 mérleggel és 16:13 gólaránnyal. Azonban most idegenben játszik, ahol csupán 7 pontot szerzett 8 meccsből 2-1-5 mérleggel és 5:16 gólaránnyal, ami csak a 16.-ik helyre elég. Az utolsó 5 meccsből idegenben Elchevel győzött 0:1, de a többi meccset elveszítette. Ezekből 2:9 a gólaránya, ami nagy nyomorúság. Sokkal rosszabb csapatokkal is elveszíti a meccseit idegenben, mint Villareal. 

Tekintettel ezekre a tényekre már bátrabban fogadok Villareal győzelmére. Mégis csak joggal tartozik az elsó 4 legjobb csapatok közé a La Ligán, Granada idegenben nagyon gyenge eredményeket ért eddig el, Villareal győzni fog. 

A  mi tippünk: Villareal győzelme – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak.