La Liga 19.-ik köre: Valencia – Espanyol, December 31

Labdarúgás, kedd, 2021, December 31, Spanyolország, La Liga, 16:15                     

A LaLiga 19. fordulójának programján a Valencia és az Espanyol Barcelona is találkoznak az óév utolsó napján. Óvatos játékot várok a tabella  középén lévő csapatok összecsapásán, de akár két gólt láthatnánk. A házigazda, a Valencia, az utolsó 5 mérkőzésén 14:6 gólarányt szerzett, ezek között ott van 2 kupa meccs is. 18 mérkőzésből a La Ligán 30:26 a gólaránya, ez a 8. helyre elég. 28 pontot szerzett, a mérlege 7 győzelem, 7 dönti és 4 vereség. Meccseket csak a nagyokkal veszített, idegenben a Betis, a Barcelona és a Sevilla, otthon csak a Real verte meg. A döntikért azonban a nála gyengébb csapatokkal is veszített pontokat, mint a Cadiz, vagy Mallorca. A legerősebb csapat, amelyet legyőzött az idei ligán, a Villareal, otthon 2:0 eredménnyel verte meg, ez a klub közvetlen mögötte áll 25 ponttal. A többi győzelmét gyengébb csapatokkal szerezte. Ez azonban nem hiba, hiszen minden pont számít. Előtte a Barcelona áll 28 ponttal és az első Kupát jelentő 6.-ik helyen 29 ponttal a Real Sociedad. Ha jól teljesítene a szezon második felében is, komolyan harcolhat a jövő évi európai kupákért. De az út ehez még túl hosszú. 

Az Espanyol tavaly a második liga első helyén végzett. 42 körben 71:28 gólaránnyal. Most az első liga 11.-ik helyén van, ami egyáltalán nem rosz egy újonc számára. Bár ez a klub csak ritkán esik ki a La Ligából. Most 23 pontja van, 20:21 a gólaránya, a mérlege 6-5-7. Az utolsó 5 meccsben 10:8 a gólaránya, ezek között is 2 kupa meccs van. Vereséget nem csak az erős kluboktól szenvedett, mint az Atlético, a Sevilla vagy a Barcelona, de a gyengébb csapatokkal is, mint a Celta, a Mallorca és a Getafe. Azonban legyőzte a Real Madrid, a Real Sociedad klubjait, a Betis-el 2:2 döntit szerzett. Ezért is nagyon kiszámíthatatlan ez a klub, az erőseknek is vigyázni kell, ha vele játszanak. Azonban idegenben nagyon rosszul teljesít, 9 meccsben csak 3 pontot szerzett 3 döntiért az Elche, a Betis és az Osasuna elleni meccsekben. 6 gólt szerzett és 14 gólt kapott idegenben. 

Ezen a meccsen enyhén a házigazdát emeltéki ki a bukmékerek. Részben azért is, hogy a vendégek statisztikája igazán nem jó idegenben. A hazai pálya előnye is fontos. A Valencia otthon jól teljesít. A spanyol liga kiszámíthatatlan. Ezért is kockázatosabb fogadni a házigazda győzelmére, bár nagyon szép oddsokkal ezt lehetne. Talán egy óvatosabb összeggel megéri. Ami biztonságosabb, az hogy 1,5 gól esik a meccsen. Ez nagyon valószínű. Csak a szorzónál hiányzik az érték, a value betről szó sem lehet. 

A mi tippünk: a mérkőzésen több, mint 1,5 gól esik – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak