La Liga 19.-ik köre: Mallorca – FC Barcelona, Január 02

Labdarúgás, vasárnap, 2022, Január 02, Spanyolország, La Liga, 21:00                     

A koronavírussal sújtott Barcelona ma Palma de Mallorcán szeretne visszatérni a győztes hullámra, ahol a helyi klub ellen lép gyepre. A házigazda 8 focistát fog hiányolni ez miatt, ezek Jordi Mboula, Matthew Hoppe, Salva Sevilla, Aleksandar Sedlar, Jaume Costa, Takefusa Kubo, Angel Rodriguez és Inigo Ruiz de Galarreta, a sérülése miatt Antonio Raillo. A vendégek listájára 15 játékosuk nem jutott. A sérülések miatt Martin Braithwaite, Memphis Depay, Ansu Fati, Pedri és Sergi Roberto. A büntetések miatt  Sergio Busquets, a koronavírus miatt Dani Alves, Samuel Umtiti, Clement Lenglet, Ousmane Dembele, Abde Ezzalzouli, Jordi Alba, Philippe Coutinho, Gavi, Sergino Dest és Alejandro Balde. A vendégcsapat jelenleg a hetedik helyen áll, két ponttal lemaradva a negyedik Rayo Vallecano mögött. A harmadik Real Betistől 5 ponttal vannak lemaradva. Azonban az első helyért biztosan nem fog harcolni, hiszen 18 pont választja a Barcelonát a Real Madridtól. Még a második Sevilla is 8 ponttal szerzett kevesebbet, igaz, 1 meccs még a javára szól, amelyet a Cadiz ellen játsza, így reménye van ezt 5 pontra csökkenteni. A Barcelona utoljára éppen a Sevilla stadionján játszott, tekintettel a helyzetére nem is járt rosszul, mivel 1:1 döntit szerzett. Azelőtt otthon verte meg a gyenge Elchet 3:2, az Osasuna stadionján 2:2 döntit és a Betis otthon 0:1 verte meg.

A Mallorca a 15. helyen áll, öt ponttal a kiesőzóna előtt. Öszesen 4 meccset nyert meg, 8 döntit szerzett és 6 vereséget szenvedett. Ez 20 pontot jelent. A gólaránya 17:27. Lassan emelkedik a tabellán. A Mallorcát idegenben a Granada verte meg magas 4:1 győzelemmel az utolsó meccsben. Azelőtt otthon a Vigoval egy gólnélküli meccset játszott. És ami számára a legfontosabb, az Atletico Madrid klubját verte meg idegenben 1:2 eredménnyel. Otthon a Mallorca 12 pontot szerzett 9 meccsben 2 győzelemért, 6 döntetlenért, csak 1 vereséget szenvedett az Osasunától még szeptemberben. A gólaránya 8:7. Otthon a Levante és az Espanyol klubjait győzte le. A kölcsönös meccsek statisztikája évek során a Barcelona javára szólnak, azonban a mostani helyzet minden európai klubban olyan bonyolult, hogy ezeket majdnem soha nem éri meg figyelembe venni. 

A nagy változások miatt mindkét oldalon azt is el tudom képzelni, hogy a vendégek nem győznek. A kérdés, hogy alacsony oddsal a Barcelona győzelmére fogadjunk dupla eséllyel, vagy a házigazda győzelmére dupla eséllyel. Vagy egyenesen döntit fogadjunk szép szorzóval. Ha meg vagyunk győződve, hogy semmi esetben sem nem győzhet a Barcelona, akkor két fogadást tehetünk. Egyet a döntire, ahol a szorzók magasabbak, mint 3,3, ehez a házigazdára dönti nélkül. Itt 2,5 a szorzó értéke. Ha azonos összeget fogadunk a két eseményre, csak a vendégek győzelme miatt veszítjük el a befektetett összeget. Ha úgy gondoljuk, hogy a Barcelona győzhet, semmi esetben sem nem fogadunk mindkét lehetőségre. Boldog új évet kívánok!

A mi tippünk: A Mallorca győzelme dupla eséllyel – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.