La Liga 19.-ik köre: Athletic Bilbao – Getafe, Január 25

Labdarúgás, hétfő, 2021, Január 25, Spanyolország, La Liga, 21:00                       

Bilbao játékteljesítménye az utolsó meccseiben kiváló volt. Különösen a spanyol Szuperkupán. A baszk egység az elődöntőben kiselejtezte Real Madrid csapatát. És a döntőben pedig Barcelonát, hihetetlen. Aki látta ezt a döntőt, igazat ad, hogy ez nem csak a szerencse dolga volt, hanem Bilbao kiváló teljesítményével. Barcelona ebben a meccsben egyáltalán nem volt a jobb csapat a focipályán. Bilbao a játék folyamán néhány igéretes esélyt dolgozott ki magának, ezekből hármat gólra valósított. Így ez a szívós csapat a hosszabbítás után örülni tudott a Kupa megszerzésének 3:2 győzelem után. Nézzük tehát a bajnoki tabellát, 18 meccsben 21 pontot szerzett 6 győzelem, 3 dönti és 9 vereség a mérlege, a gólaránya 21:22, tehát kiegyensúlyozott. Ezek az eredmények a 13.-ik helyre elegendők. Otthon pontosan a meccsek felét, tehát 9-et játszott, 15 pontot szerzett bennük 5 győzelemért, döntije nem volt, de 4 vereséget szenvedett. Otthon 13 gólt rúgott és 8-at kapott. Az utolsó 4 meccsében, liga, Kupa, Szuperkupa, 15 gól esett, ami 3,8 gól egy meccsre, mindegyikben legalább kettő. Az utolsó 15 mecsében csak két alkalommal nem esett 2 gól. 

Getafe lesz hétfőn este Bilbao ellenfele, ez a klub megnyerte az utolsó 2 bajnoki meccsét. Azonban csak gyenge ellenfelekkel játszott, Elche és Huesca. És az utolsóelőttiben Elchevel nem is volt a jobb csapat a pályán. A meccs nagyon kiegyensúlyozott volt, Getafenek az is besegített, hogy Elche majdnem a meccs felét 10 focistával játszotta, azután, hogy Marcone büntetést kapott. Majd az utolsó liga körben a legszorosabb 1:0 győzelmet szerzett Huescával, aki a tabella utolsó csapata. Ennek ellenére nem volt jobb csapat ezúttal sem. Getafe 18 körben 23 pontot szerzett 6-5-7 mérleggel és 16:18 gólaránnyal. A csapat meccseiben látható, hogy nem olyan sok a gól, kivétel talán a mérkőzései idegenben. Ezekben 5 meccsben 13 gól volt látható, ami már 2,6 gól egy meccsre. Tehát öszesen 8 meccsben idegenben 9 pontot szerzett, 2-3-3 mérleggel és 7:10 gólaránnyal. 

Ez a mérkőzés kiegyensúlyozott lesz, hiszen csak 2 pont külömbség van közöttük és szomszédok a tabellán. Getafet azonban nem szeretném lebecsülni. Gondolkodtam, hogy a gólokra, vagy a győztesre fogadni. Mivel Getafe meccseiben előfordulhat a kevesebb gól is, Bilbao győzelmére fogadok, de bebiztosítom a fogadást döntetlen nélkül, bár most igazán alacsony a kockázat.

A  mi tippünk: Athletic Bilbao győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok az Bwin fogadóirodánál találhatóak.