La Liga 18. köre: Celta Vigo – Villarreal, Január 08

Labdarúgás, péntek, 2021, Január 08, Spanyolország, La Liga, 21:00                      

Ez a két csapat találkozik pénteken este a spanyol bajnokság 18.-ik körében. Érdekes módon, hasonlít egymásra ez a két csapat. Villareal a tabella 5.-ik helyét foglalja 29 ponttal 17 mérkőzésből, 22:17 gólaránnyal, ami 2,3 gól átlagban egy meccsre, és 7-8-2 mérleggel. Az utolsó 5 meccsben 8 pontot szedett össze, 7:6 volt bennük a gólarány. Ez a csapat a támadásban sikeres tud lenni. Az utolsó 10 bajnoki meccsben 8 alkalommal gólt tudott szerezni. Utoljára Levante ellen otthon szerzett 2:1 győzelmet. Azonban a védelme nem ideális, itt látok nagy lehetőséget a javulásra. Az utolsó 5 meccsben mindegyikben kapott gólt. Nézzük, milyen sikeres ez a csapat idegenben, 8 meccset játszott az otthonán kívül a ligán, 10 pontot szerzett bennük 8:10 gólaránnyal, 2 győzelemért és 4 döntetlenért, 2 vereséget szenvedett idegenben, ami ebben a táblázatban a 8.-ik helyre helyezte a klubot. Ha megnézzük az évad elsó 8 és utolsó 8 meccsét, azonnal látható, hogy ugyan a vereségek száma azonos, a döntetlenekból több volt az utolsó 8-ban. Ebből kifojólag a győzelmekből pedig kevesebb. Összefoglalva, a klub formája a szezon elején jobb volt, mint jelenleg. A szezon elején erősítette a legénységét, Unai Emery érkezett, Valenciából Parejo és Coquelin és vendég játékosnak Real Madridból a japán Kubo Takefusa. Így a Bajnokok Ligájaért is harcolhatnak majd, de ez nem lesz egyszerű olyanokkal, mint Barcelona, Real Madrid, vagy Atletico Madrid és Sevilla. 

Celta Vigo a bajnokságon a 8.-ik helyet foglalja 23 ponttal 17 meccsből. A gólaránya 22:24, ami 2,7 gól egy mérkőzésre átlagban. A klub mérlege 6 győzelem, 5 döntetlen és 6 vereség.  Az utolsó 5 meccsben 10 pontot szerzett 9:4 gólaránnyal. Ebből is látni hogy a klub javult az utolsó meccsében, 6 meccsból négyet megnyert, egszer döntetlent játszott Getafe ellen és egy vereséget szenvedett Real Madrid klubjával. Győztek Granadával, Bilbaoval, Cadizzal, és Alaves-el. Az fontos, hogy ez a csapat tud gólokat szerezni. Az utolsó előtti meccsben Huesca ellen 2 gólt szerzett, vagy azelőtt Alaves ellen is 2 gólt. Az utolsó 10 meccséből 9 alkalommal gólt szerzett. 

Fogadni a győztesre kockázatos. A bukmékerek Villarealt hozzák előnybe, de nem olyan egyértelműen, hogy fogadjak erre a lehetőségre. Inkáb a gólokra fogadok. Itt két lehetőség is kínálkozik, mégpedig a gólok száma a meccsben, vagy hogy mindkét csapat gólt szerez. Én a magasabb szorzót választom. 

A mi tippünk: mindkét csapat gólt szerez – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.