La Liga 18.-ik köre: Levante – Valencia, December 20

Labdarúgás, hétfő, 2021, December 20, Spanyolország, La Liga, 21:00                      

A házigazda eddig a szezonban nagyon rosszul teljesít a ligán. 17 bajnoki kör után a legutolsó, 20.-ik helyen áll csak 8 ponttal 8 döntetlenért. Ezenkívül még 9 vereséget szenvedett, egyszer sem nem győzött. Lisci tréner játékosai ezekben 16 gólt szereztek, ez a harmadik legrosszabb szám a szerzett góloknál, és egyértelműen a legtöbbet kaptak, öszesen 32 gólt, ami pontosan a duplája a szerzett gólokhoz képest. Egy meccsében átlagban 2,82 gól esik. És még egy érdekes, de külónleges adat is, hogy a Levante már 25 bajnoki meccsben egymás után nem győzött, persze, a tavalyi szezont is figyelembe kell venni, mivel az idén csak 17 meccset játszott. Ez a La Liga történelmében a leghosszabb győzelem nélküli sorozat. Azonban a pontkülömbség az utolsóelőtti csapathoz képest már 6 pont, így még a győzelemmel sem jutnának jobb helyre. Az utolsó 6 meccsében sem nem javult a formája. Utoljára a 10.-ik Espanyol stadionján 4:3 vereséget szenvedett, azelőtt otthon az Osasunával 0:0 döntit játszott, ugyanúgy 4 hete szintén otthon a Bilbaoval. Vereséget még a Betis és az Alavés stadionján szenvedett, otthon még a Granada verte meg 0:3. Összeszámolva, 12 gólt kapott és 5 gólt szerzett ezekben a meccsekben. 

A Valencia a tavalyi balsikerei után, amikor a 13.-ik helyen végzett, most 17 kör után a 8.-ik helyen áll 25 ponttal. A gólaránya 26:23, ez 2,88 gól átlagban egy mérkőzésen. Ha ebben a meccsben sikerülne nekik 3 pontot szerezni, a 7.-ik helyre kerülne a Barcelona elé és már cssk 1 pont választaná a helytől, ahonnan jövőre az európai versenyekre tudna jutni. Ez annál inkább valószínű, hogy a Barcelona a második Sevillával játszik kedden este idegenben, így a győzelme nagyon bizonytalan. Tavaly a La Ligán ez a két klub mindegyike otthon győzött, idegenben veszített. Játszottak még egy baráti meccset, ebben a Valencia győzött . Azelőtt a ligán még öregebb adatok szerint egy meccset a Valencia nyert meg, a másik döntivel végződött. 

Ez egy városi derbi meccs lesz, mindkét klub Valencia városában tevékenykedik. És általában még a bukmékerek sem nem jelölik a szorzók által a favoritot. Ebben az esetben is csak nagyon alacsony a külömbség a szorzók között a klubok győzelmére. Sőt, találtam nem 1 bukmékert, ahol teljesen azonos a két szorzó. Pedig egy tragikus csapat találkozik egy aránylag jó kondiban lévő csapattal. Ezért is inkább a gólokra fogadok. Az óvatos fogadók 1,5 gólra fogadhatnak, azonban a szorzók nem érik el az értéket, a 2,5 gól esetében már 2,0 körül mozognak. Persze, a kockázat is magasabb.

A mi tippünk: a mérkőzésen több, mint 2,5 gól esik – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak