La Liga 17. köre: Huesca – FC Barcelona, Január 03

Labdarúgás, vasárnap, 2021, Január 03, Spanyolország, La Liga, 21:00                 

Huesca a spanyol bajnokság újonca és nem a legjobban bírkózik meg a problémáival. Az utolsó helyet foglalja a tabellán és biztosan nem ezt várta a verseny elején. Eddig 16 meccsben 12 pontot szerzett csak 1 győzelemért, 9 döntetlenért. Az ellenfelei 6 alkalommal győzték le. Huesca a legkevésbé produktív csapatok közé tartozik, hiszen csak 14 gólt szerzett, 25 gólt kapott, és már csak Betis kapott többet, 30 gólt. Az utolsó 3 mérkőzésében csak 2 gólt szerzett és ötöt kapott. Az első győzelmét a versenyen csak December 12.-én szerezte otthon Alaves ellen 1:0. Huesca a döntetlenek királya a La Ligán, 9 van nekik, csak Villareal közelítette meg 8 döntivel. A klubnál az ismertebb focisták közül talán a görög Siovas-t említeném, a támadásban a japán Shinji Okazakit. Huesca, mint említettem, nem szerzett sok gólt, de ez már valahogyan kezd jellemző lenni a spanyol ligára átlagban is, hiszen a liga legjobb gólszerzője Iago Aspas, Celta Vigo játékosa, 19 meccsben az új évadban csak 9 gólt szerzett. 

Barcelona egyikét a legroszabb szezonjaiból éli át. Csak a 6.-ik helyen áll 25 ponttal. Nagy problémái vannak a katalán klubnak a meccseivel idegenben. A lehető 15 pontból csak négyet szereztek itt. Sőt, az utolsóban Eibar ellen csak 1:1 döntetlent szereztek, amikor Eibar a 16.-ik helyen áll. Koeman ebben a meccsben megállapította, hogy Messi nélkül a csapata tehetetlen, gyenge, kevés gólhelyzetet tud hozni, így kevés közvetlen lövést is a kapura. Ha Barcelona igazán szeretne harcolni azért, hogy a tabella élére kerüljön, jobban kell neki majd igyekezni, Messinek játszania kell és már egyetlen pontot sem szabad nekik elveszíteni idegenben. A meccsben Eibar ellen Messi szándékosan nem játszott, abban bízva, hogy nélküle is megbírkóznak Eibarral. De most pályára áll ez a játékos is, nem hagy semmit a véletlenre. Jelenleg az első Atléticora 10 pont vesztessége van, ez óriási külömbség és nehéz lesz ezt behozni. Barcelona a védelemben sebezhető, itt kell nekik javulni elsősorban. 

Barcelona tehát ismét idegenben játszik, de a leggyengébb csapattal, Messi játszik a meccsben, ezért fogadni a vendégek győzelmére fogok. Gondolkodtam a hendikepen is, de talán nem kockáztatom ezt. A szorzók a tiszta győzelmére olyan szinten vannak, amelyekkel megéri erre fogadni.

A mi tippünk: FC Barcelona győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak