La Liga 16. köre: Osasuna – Alavés, December 31

Labdarúgás, csütörtök, 2020, December 31, Spanyolország, La Liga, 16:15        

Osasuna számára ez egy nagyon fontos mérkőzés lesz. Ez a klub Pamplonaból utoljára Október végén győzött, és ez miatt a tabella utolsó helyére csökkent. Ha megnézzük a csapatokat, amelyek Januárban állnak vele egy pályára a bajnokságon, láthatjuk, hogy ezek nem lesznek könnyű ellenfelek. Real, San Sebastian, kétszer Granada. Így most kell neki pontokat szerezni, amikor Alavés az ellenfele. Még a döntetlen sem nem elég, 3 pontra van neki szüksége. Osasuna pedig tud gólokat szerezni. Ezt a statisztikák is megerősítik. Az utolsó 4 meccsben mindig tudott gólt szerezni. Utoljára Elche ellen, akinek 2 gólt rúgott és a végeredmény 2:2 volt, tehát még pontot is szerzett. Azonban a védelem az, ahol javulni kell ennek a klubnak. Az utolsó 8 bajnoki meccsben mindegyikben kapott gólt. Több meccsben kapott több gólt is. Például az utolsó előtti körben 3 gólt adott nekik Villareal és így 3:1 győzött. Osasuna 14 meccsben 12 pontot szerzett 3-3-8 mérleggel és 13:23 gólaránnyal. Előtte van Huesca azonos pontszámmal és gólaránnyal, egyetlen győzelemmel és rengeteg, öszesen 9 döntetlennel. De már 15 meccset lejátszott, így Osasuna a győzelme esetén 1-2 hellyel magasabbra kerülhetne a tabellán, jó eredménnyel elhagyhatná szorosan a kieső zónát is. 

Alavés is, hasonlóképen, mint Osasuna, nagy problémákkal küzd a védelmében. Ezt az eredményei is bizonyítják az utolsó hetekből. Az utolsó 8 bajnoki meccsből csak két alkalommal nem kapott gólt. Ez nem csoda, mivel Alavés csak a 14.-ik helyen áll a tabellán 17 ponttal 15 meccsben. A mérlege 4-5-6 és a gólaránya 13:17. Idegenben 7 meccsben 7 pontot szerzett 2 győzelemért és 1 döntetlenért, 4 vereséget szenvedett és 7:10 itt a gólaránya, ezek egyáltalán nem rosz eredmények, a 12.-ik helyen vannak. Az utolsó körben otthon Eibar ellen küzdött, 2:1 győzte le. Azelőtt Celta Vigo és Huesca stadionján kapott ki 2:0 és 1:0. Az évadot rosszul kezdte, az első 4 meccséből hármat elveszített egy kicsit erősebb ellenfelekkel. 

Összefoglalva, két olyan csapat találkozik, amelyek problémák nélkül tud gólokat szerezni. Ugyanakkor problémái vannak a védelemmel, mivel sok gólt kapnak, illetve majdnem minden meccsben. Fogadni ezért a gólokra fogok. Vagy arra, hogy mindkét csapat gólt szerez, vagy hogy mennyi gól esik a meccsen. Legalább 1.5 gól esik. 

A mi tippünk: a mérkőzésen több, mint 1,5 gól esik – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak.