La Liga 16.-ik köre: San Sebastian – Real Madrid, December 04

Labdarúgás, szombat, 2021, December 04, Spanyolország, La Liga, 21:00           

A San Sebastian az utolsó körökben pontokat veszített, ezért közötte, és a Real Madrid között mélyebbedett a külömbség a pontok számában. Jelenleg már 7 pont hiánya van. Főként az utolsó 2 kör volt nagyon sikertelen, az Espanyol stadionján 1:0 vereséget szenvedett és otthon Valenciával csak gólnélküli döntetlent. Pedig jól kezdte a szezont. Igaz, a nyitó meccset a Barcelona stadionján 4:2 eredménnyel elveszítette, de ezután jöttek a győzelmei, itt-ott döntetlen. Azonban egyre gyakrabban ismétlődtek a döntik, és végül az utolsó vereség. És az Európa Ligán sem volt sikeres, a Monaco verte meg 2:1, így csak 6 pontja van a csoportban és a 3.-ik helyet foglalja. Most a spanyol bajnokság nem lesz a legfontosabb számára, mivel csütörtökön ismét fontos meccs várja PSV ellen az Európa Ligán. A PSV 8 pontot szerzett, így fontos lesz megverni ezt a klubot. Azonban a hírek szerint nem hiányoznak majd a Sebastian fontos játékosai sem Isak és Oyrazaball, de nem gondolom, hogy nagyon kínozni fogják a Real focistáit. 

Ellentétben a házigazdával, a vendégek a Bajnokok Ligáján már tovább jutottak, így teljesen koncentrálhat a La Ligára. Itt az 1. helyen áll 36 ponttal, 35:15 gólaránnyal, senki nem szerzett ennyi gólt, a második legjobb klub az Atletico Madrid 26 góllal, azonban csak 14 meccsből. A Real sem nem hibátlan a bajnokságon, egyetlen vereségét 2:1 szintén az Espanyol stadionján szenvedte. Az utolsó 7 meccsben csak 1 döntit szerzett az Osasuna klubjával otthon, a többi győztes meccs volt, amelyek között erős klubok is voltak, mint a Sevilla vagy a Vallecano. Úgy gondolom, hogy az idén nem lesz ereje egyik klubnak sem megelőzni a Realt. Így nyugodtan sétálhat a bajnoki címért. Kiváló gólszerzővel rendelkezik, Karim Benzemával, de a fiatal tehetséges Vinicius Junior is jó formába jutott. A Real utolsó 10 meccsében minden versenyt beleszámolva, csak 1 döntit szerzett és 9 győzelmet. Ezekből 6 volt nagyon szoros, csak 1 gól külömbségével. Ezért is a bukmékerek csak enyhe favoritnak vélik a vendég csapatot. 

Természetesen a bukmékerek ehez igazították a szorzókat is. Jó szorzóval lehet most fogadni a győzelmére. Bár úgy gondolom, hogy nincsen oka lazítani a vendégeknek, hiszen nem vár rá fontos meccs, mint ahogyan a házigazdára, mégis kockázatosnak látom a fogadást tisztán a győzelmére. Éppen az előnye aggaszt a bajnokságon, megengedheti a pihenést magának. Nem valószínű, de elképzelhető. Ezért is inkább döntetlen nélkül fogadok a győzelmére, amikor a tét visszajár. 

A mi tippünk: A Real Madrid győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak