La Liga 16.-ik köre: Getafe – Bilbao, December 06

Labdarúgás, hétfő, 2021, December 06, Spanyolország, La Liga, 21:00             

Hétfőn játszák a 16.-ik körben a párbajukat egymás között a házigazda Getafe a vendégekkel Bilbaoból. Egy bizonyos szempontból nagyon érdekes lehet ez a meccs. Nézzük az utolsó 5 meccs eredményeit, amelyekből kiderül a két klub formája. A Getafe otthon 2 győzelmet szerzett, 4:0 a Cadiz ellen és 2:1 az Espanyol ellen. Ezenkívül 2 döntit idegenben, 0:0 a Malorca és 1:1 a Granada ellen. A Villareal stadionján 1:0 vereséget szenvedett. Tehát 8 ponttal gyarapodott a számlája, 7 gólt szerzett és 3 gólt kapott. Az ellenfele Bilbao egyáltalán nem volt olyan sikeres. Csak 3 döntetlenért szerzett 3 pontot, a Real Sociedad 1:1, és a Levante stadionján 0:0 eredményekkel, otthon a Granadával 22. Madridban a Realtól 1:0 és otthon a Cadiztól 0:1 vereségeket szenvedett. Öszesen tehát 3 gólt szerzett és 5 gólt kapott. És mi az érdekes ebben? Az, hogy a Getafe a tabella utolsóelőtti helyén kuporog 10 ponttal, csak 3 pont előnnyel az utolsó Levantehez képest és 2 pont, de inkább 3 pont hiányzik neki ahoz, hogy elhagyja a kiesési zónát. A Bilbao pedig 20 ponttal a 8.-ik helyett foglalja 13:11 gólaránnyal. Ha szeretne egy olyan helyre jutni, amely biztosítaná neki a résztvételét jövőre valamelyik európai versenyen, nagyon kellene neki igyekezni. Hiszen előtte a Barcelona áll 23 ponttal és a 6.-ik helyen a Vallecano 27 ponttal, de 16 meccsből. 

Vessünk még egy pillantást a házigazda helyzetére. Tavaly a La Ligán a 15.-ik helyen végzett 38 ponttal és 28:43 gólaránnyal. Biztosan nem elégedett az idén a 19.-ik hellyel. A klub problémája az, hogy az idén az első 7 körben csak megverték, csupán 2 gólt szerzett és 12 gólt kapott. Az első győzelmét október végén szerezte az említett Espanyollal. A klubnál probléma gólt szerezni és a védelme hatékonysága nagyon alacsony. Azonban, ahogyan már leírtam, ez az utolsó 5 körben megváltozott. És a vendégek ellenkezőleg. A szezont néhány döntivel és győzelemmel kezdte, az első 9 meccsben szerezte mind a 4 győzelmét, és csak 1 vereséget, az utolsó 6 körben nem győzött és 2 vereséget szenvedett. Az utolsó körben a Real Madrid stadionján ugyan vereséggel végződött a meccse, de csak 1:0 és volt még több gólhelyzete is, a Real végül örült a szerény győzelmének is. 

A két klub esélyeit aránylag kiegyensúlyozottnak látom. Azzal, hogy a házigazda nehezen tud gólt szerezni, de ezzel már tavaly is kínlódott. A legroszabb támadás találkozik a legjobb védelemmel, mivel a Bilbao a Sevillával kapta a legkevesebb gólt a La Ligán. Utoljára a két klub tavaly játszott egymással, ezt a meccset otthon a Bilbao nyerte meg 5:1, de azelőtt a Getafe stadionján 1:1 döntivel végződött a meccs. Két gól azért eshetne a meccsen hétfőn is.

A mi tippünk: a mérkőzésen legalább 1,5 gól esik – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak