La Liga 14.-ik köre: Levante – Bilbao, November 19

Labdarúgás, péntek, 2021, November 19, Spanyolország, La Liga, 21:00             

A hosszú szünet után ismét visszatérnek a bajnokságok is, pénteken este a spanyol La Liga is folytatja a meccseket. Azonnal az elsőt a Levante játsza otthon a Bilbaoval. A Levante a tűzzel játszogat. Eddig még ugyanis egyetlen győzelmet sem nem szerzett 13 meccsben. Egyre mélyebbre kerül a tabellán, most már egészen az utolsóelőtti helyen van a Getafe előtt, aki szintén csak 6 pontot szerzett, de még rosszabb a gólaránya. A Levante 6 döntetlent szerzett, ezt soknak látom, de még további 4 spanyol klub szerzett 6 döntit, és ahogyan néztem a tabellát, további 6 csapat szerzett 5 döntit. Már csak ez 60 döntetlen a kb. nem egész 130 meccsből a La Ligán, még nem számoltam ide a többi csapatok döntetlenét. De vissza a meccshez, a Levante azzal is különleges, hogy a legjobb meccseit a legjobb klubokkal játszotta. Otthon 3:3 a Real Madrid-al, otthon 2:2 az Atletico Madrid-al, a Sevilla stadionján ugyan 3:5 vereséget szenvedett, de jól játszott, tehát 8 gólt szerzett 3 jó klubbal, ezzel nem sok spanyol klub büszkélkedhet. A klub leggyengébb pontja a védelem. 25 gólt nem kapott egyik csapat sem, és éppen ez húzza a klubot a tabella fenekére. 

A Bilbao érkezik a stadionjára, aki ugyan a szép 8.-ik helyen áll, de nem nagyon ugrálhat így sem. Csak 3 pont előnye van a 13.-ik Malorkához képest. Ezért elég 1-2 sikeres, vagy sikertelen meccs, és azonnal egészen másképen néz ki a tabella. A Bilbao szeretne bejutni jövőre az európai kupa versenyekre, ehez legalább a 6.-ik helyre kellene kerülnie, ahol most a Vallecano van 20 ponttal. 12 meccsben 18 pontot szerzett 4-6-2 mérleggel és 11:8 gólaránnyal. A csapat legveszélyesebb játékosa Inaki Williams, kiváló támadó, már hosszabb ideje a klubnál van, az idén már 4 gól megszerzésén közreműködött. A mérkőzés a Levante ellen egy kiváló lehetőség a Bilbao számára ismét pontokat szerezni, utoljára sikertelen volt otthon a Cadiz ellen, 0:1 vereséget szenvedett. Azelőtt a Real Sociedad és az Espanyol stadionján 1:1 döntetlenekért szerzett pontokat. 

Ha a két klub kölcsönös mérkőzéseit nézzük, akkor Kupa meccset tavaly csak a hosszabbításban nyert a Bilbao és egy döntetlen volt az eredmény,  a tavalyi ligán egy döntit és a Bilbao győzelmét láthattuk. Ha a gólokra választanám a fogadási lehetőséget, akkor 1,5 gólra a meccsen, de valamivel magasabb oddsokat kínálnak a Bilbao győzelmére döntetlen nélkül. Biztató, hogy ha ismét növekszik a döntetlenek száma ezzel a meccsel is a La Ligán, a tét visszajár. 

A mi tippünk: A Bilbao győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak