La Liga 14.-ik köre: FC Barcelona – Espanyol, November 20

Labdarúgás, szombat, 2021, November 20, Spanyolország, La Liga, 21:00                     

Annak, hogy a Barcelona csak a tabella 9.-ik helyén kuporog sok oka van. Messi elhagyta a klubot, a klub rosz anyagi helyzete, sok sérült játékosa, ez egyszerűen tavaly még szóba sem jöhetett, ma ez a valóság. Azonban meg vagyok győződve arról, hogy ez a klub már csak emelkedni fog. A klubhoz azonban új edző érkezett, Xavier Hernandes, akit egyszerűen Xavi-nak becéznek. Ez a kiváló volt spanyol játékos edzi a legénységet, az idén érkezett a klubhoz és ez mindig új kihívásokat hoz magával. Sok trófeát nyert meg ezzel a csapattal. Már néhámy nap leforgása alatt észrevehető, hogy megérkezett. Megnyerni ezt a meccset nagyon fontos lesz mindenki számára. Pique, Busquet, Ter Stegen, vagy az új erősítés Dani Alves ezt teljesíthetik. De a többi játékos is, akik eddig nem voltak olyan gyakran láthatók a meccseken, igyekezni fognak bekerülni az alap csapatba, mint például Puig és jó fényben mutatkozni. Természetesen, sok tapasztalt játékos áll rendelkezésre, akik minőségét nem lehet összehasonlítani a vendégekhez képest. A szombati meccsen is hiányozni fog több játékosuk is, Fati, Agüero, Dest, Nico, Braithwaite, Wague gyengélkednek. A spanyolok a labdarúgás nagy rajongói, ezért is várható a Camp Nou teltháza, mindenki kíváncsi lesz Xavi új szereplésére. 

Az Espanyol, mint újonc, egyáltalán nem teljesít rosszul a bajnokságon. Úgy, mint Barcelona, 17 pontot szerzett, de a roszabb gólaránya miatt 14:13, csak a 11.-ik helyet foglalja, azonban 13 meccsből. Otthon a Real Madridot verte meg 2:1. Az Espanyol elsősorban otthon gyűjti a pontjait. A szezont félénken kezdte 2 döntivel, majd 2 vereséggel. Még egy dönti után végre győzött, öszesen 4 meccsben, de mindegyiket otthon játszotta. Utolsó meccsét Granada ellen nyerte meg. Idegenben csak 3 pontot szerzett 3 döntetlenben. Raúl de Tomas a klub legjobb gólszerzője, pontosan a klub góljainak a felét ő szerezte. Bare és Gil fognak hiányozni. Az utolsó 5 kölcsönös mérkőzésben Barcelona volt a sikeresebb. 

Ez a meccs most nem az Espanyolról, hanem a Barcelonáról szól. Csak egyetlen céllal megy a meccsbe, hogy győzelmet szerezzen. Ha lehetséges, nagyobb gólkülömbséggel. De ez nagyon nem is fontos. Ha a statisztikák is szóhoz jutnak, akkor azt mondják, hogy az Espanyol idegenben nem fog győzni. Bár a Barcelona sem nem teljesített jól az utolsó mérkőzéseiben, mégis a csapat minősége a javára szól. Fogadni tehát a házigazdára fogok, az oddsok ugyan nem a legjobbak, de megéri velük fogadni. A bátrabbak hendikeppel is próbálhatnak fogadni. 

A mi tippünk: A Barcelona győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak