La Liga 12.-ik köre: Rayo Vallecano – Celta Vigo, November 01

Labdarúgás, hétfő, 2021, November 01, Spanyolország, La Liga, 18:30               

A házigazda a spanyol La Ligán azokhoz a csapatokhoz tartozik, amelyek problémák nélkül tudnak gólokat szerezni. Az első 5 legjobb gólszerzők közé tartozik, és a tabellán is az 5.-ik helyet foglalja. Ezt bizonyítja az utolsó 9 mérkőzése, öszesen 8-ban szerzett legalább 1 gólt. És gyakran többet, mint 1 gólt. Az óriási támadó erejének köszönheti, hogy az utolsó bajnoki körben otthon megverte a Barcelonát 1:0, tehát még nem is kapott gólt ebben a meccsben. A jelenlegi formáját elárulja az is, hogy az utolsó 5 hazai meccsben 5 győzelmet szerzett. A tabellán az 5.-ik 19 ponttal és szép 18:12 gólaránnyal. A hazai meccsek tabelláján a második legjobb klub 15 ponttal 5 meccsből, tehát otthon még nem veszített pontokat, a gólaránya 13:2, ami ismét a csúcs csapatok közé sorolja. Harcol a jövő évi Európa Kupákért. A csapat legnagyobb sztárja Radamel Falcao, aki a Galatasarayból érkezett ás aki 6 meccsben 4 gólt szerzett, az utolsót éppen a Barcelonának rúgta. A másik gólszerző, aki szintén 4 gólt szerzett, Alvaro Garcia. 

Az ellenfele a Celta Vigo lesz, ennek a csapatnak elsősorban a védelmén kellene dolgoznia, mivel az utolsó 9 meccsben 6 vereséget szenvedett, beleértve az átlagos klubokat is. A gyenge védelmének köszönheti, hogy az utolsó bajnoki körben 0:2 vereséget szenvedett a Real Sociedadtól. Hármat az utolsó 4 meccséből elveszített, azelőtt az utolsó Getafet verte meg. Vereséget szenvedett a Sevilla és az Elche csapataitól. Idegenben a Celta 5 mérkőzést játszott, 2-1-2 mérleggel, a Getafe és a Levante stadionján tudott győzni, ez a két klub a legroszabb helyen áll. Ezért sem nem meglepő, hogy csak a tabella 14.-ik helyét foglalja 10 ponttal és 10:14 gólaránnyal. Öszesen 7 vereséget szenvedett, pontokat csak 3 győzelemért és 1 döntetlenért szerzett. A Celta legjobb gólszerzője Mina öszesen 4 gólt szerzett a bajnoki meccsekben, Aspas 3 gólt. Utoljára ez a két klub még a 2018/2019-es bajnoki évadban találkozott, pontosan 2019 januárjában és májusban, a májusi meccs 2:2 döntetlennel végződött, a januáriban a Rayo győzött otthon 4:2. 

Ebben a meccsben a Rayo enyhén kiemelt csapat, ezért is a győzelmére szépek az oddsok, biztonságosabb azonban döntetlen nélkül, vagy dupla eséllyel fogadni a győzelmére, aki így szeretne fogadni. A házigazdában bízok én is. Még a gólok számára sem nem rosz ötlet fogadni, legalább 1,5 gól esik a meccsen tekintettel a két klubra, amelyek mérkőzésein ez teljesítve lehetne. De ebben az esetben már nem beszélhetünk értékről a fogadásnál az alacsony szorzó miatt.

A mi tippünk: A Rayo Vallecano győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak