La Liga 11.-ik köre: Alavés – Elche, Október 26

Labdarúgás, kedd, 2021, Október 26, Spanyolország, La Liga, 19:00                     

Kedden este a spanyol La Liga bajnokságon találkoznak az Alavés és az Elche. Az Elche leggyengébb pontja elsősorban a védelme. Ezt bizonyította az utolsó körben is otthon az Espanyol ellen, aki több gólhelyzetet is készített magának, ebből kettőt kihasznált, így a végeredmény 2:2 volt. Az előző körökben sem nem teljesített jobban, hiszen az utolsó 6 körben csak 1 győzelmet szerzett. A többit elveszítette és még 1 döntetlent szerzett. Az Elche 10 körben 10 pontot szerzett, 2-4-4 mérleggel, 8:12 gólaránnyal. A 15.-ik helyet foglalja a tabellán. Tavaly a 17.-ik helyen végzett 36 ponttal, csak 2 pont előnnyel a kieső csapatokhoz képest. Az évadot nem kezdte a legroszabbul, a nyitó meccsben otthon a Bilbaoval gólnélküli döntetlenért szerzett pontot. Ezután ugyan veszített, de az Atletico Madrid stadionján és csak 1:0. Ez nem rosz eredmény. Ezután otthon játszott a Sevillával, ebből ismét egy pontot tudott szerezni az 1:1 eredményért. Majd a Getafe stadionjára utazott a 0:1 győzelemért. És így lehetne tovább folytatni. 

Az ellenfele az Alavés lesz, aki szintén nem a legjobb védelemmel rendelkezik, éppen ellenkezőleg. Ez a spanyol klub 9 meccsből hetet elveszített. Gyakran az átlagon alatti ellenfelekkel is. Hibákat követtek el, ez mutatkozott az eredményein. A tabella 18.-ik helyén van 6 ponttal. Az egyik győzelmét nagyon meglepő módon otthon az Atletico Madrid ellen 1:0, a másodikat az utolsó körben a Cadiz stadionján 0:2. A gólaránya 4:13. Tavaly az Alavés 38 ponttal a 16.-ik helyen végzett, 2 ponttal volt jobb, mint a keddi ellenfele. Az idén a ligát rosszul kezdte, hiszen az első 5 meccsét elveszítette, ebből hármat otthon. A támadó ereje sem nem nagy, a második legroszabb a ligán, már csak a Getafe szerzett kevesebb gólt, hármat. Nézzük a kölcsönös mérkőzéseket, tavaly a bajnokságon mindkét klub nyert egy meccset, azonos 0:2 eredménnyel és ami érdekes, mindketten akkor, amikor idegenben játszottak. Utoljára júliusban találkoztak egy baráti mérkőzésen, ezt ismét, mint vendég, az Elche nyerte meg 0:1 eredménnyel. 

Mindkét csapat a találkozón hátul tartja magát, a játék lassú, unalmas lesz, inkább csak védekezni fognak. Nem csodálkoznék, ha teljesen gólok nélkül végződne ez a meccs. Legfeljebb ha a vendégek rúgnak egyet, és ezt védeni fogják. Biztosan nem várok sok gólt, amikor ránézek a csapatok statisztikáira. Bár a bukmékerek a házigazdát vélik enyhe favoritnak, én úgy gondolom, hogy dupla eséllyel inkább a vendégekre fogadok. A szorzók nagyon kedvezőek erre a lehetőségre. 

A mi tippünk: Az Elche győzelme dupla eséllyel – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak