La Liga 10.-ik köre: Getafe – Celta Vigo, Október 25

Labdarúgás, hétfő, 2021, Október 25, Spanyolország, La Liga, 21:00                     

A spanyol labdarúgó bajnokság következő körében hétfőn este találkoznak a Getafe és a Vigo. Mindkét klubnak van mit behozni, ez elsősorban a Getafe csapatára érvényes, mivel az utolsó helyen áll 9 kör után, nem is csoda, még egy alkalommal sem nem nyert meccset. Csupán 2 pontot szerzett két döntetlenért, ezeket az utolsó 2 körben szerezte. Egészen meglepő módon otthon a San Sebastian ellen 1:1, és a Levante stadionján 0:0. A gólaránya 3:13, ami azt jelenti, hogy csak 3 gólt szerzett, de ismét meglepő módon egyet a Barcelona stadionján, a másikat otthon az Atletico Madrid ellen, az utolsót a San Sebastian ellen. Tehát a spanyol csúcs kluboknak tud gólt rúgni. Igaz, 13 gólt kapott, de annyit kapott a 3.-ik Osasuna is, persze, de 14 gólt szerzett is. Végre itt lenne az ideje már a győzelemre is, hiszen már a bajnokság első negyede mögöttük van. Igaz, eddig inkább magánál erősebb csapatokkal hozta össze a sors, most kezdődik a harc a klubokkal, amelyek hozzá hasonlóak. Ezért fontos ez a mérkőzés a Getafe számára, biztosan harcolni fog. Ez ismét sok szabálytalanságot is hozhat magával. Ebből a büntetések következnek, amivel gyengül a csapat, óvatosnak kell lenniük. 

A Celta Vigo 7 ponttal a 15.-ik helyen áll. Ő sem kezdte a bajnokságot nagyon jól, de mit várhatott a nyitó meccsben az Atletico Madrid ellen? Vereséget, ami igazán meg is történt. A másodikban az Osasunával játszott döntit, ezt ismét 3 vereség követett a Bilbao, a Real és a Cadiz kluboktól. Ezután 2 reményes győzelem, amikor nem is kapott gólt, a Levantet idegenben és a Granadát otthon verte meg. Az utolsó 2 körét ismét elveszítette, az Elche és a Sevillával. A Vigo gólaránya 7:12. Az utolsó 2 évad 4 meccsében szépen látni a klubok kiegyensúlyozott erejét, tavaly a Vigo nyert otthon 1:0, tavalyelőtt a Getafe idegenben 0:1, ezek között két dönti volt, 0:0 és 1:1. Ahogyan látható, a két klub mérkőzései nem túl gazdagok a gólokra. Azonban ha nem egymással játszanak, mindkét csapat tud gólt szerezni. Most van itt ennek az ideje. 

Hogy miért? Elsősorban a Getafe esetében nagyon szügséges harcolni, mivel kieshet a versenyből. Bár még a hozzá hasonló ellenfelek még csak várakoznak a lehetőségre, az egyik éppen hétfőn áll ellene a gyepre. Gólok nélkül nem lehet győzni, de a Vigo sem adja olcsón a bőrét. Ezért ismét nehéz fogadni a győztesre, bár a gólokra sem nem ideális. De a klubok kénytelenek lesznek támadni, és ebből születhetne legalább 2 gól, ami nekünk elég is lenne, mivel a bukmékerek szép szorzót írtak ki arra, hogy legalább 1,5 gólt rúgnak a meccsen a csapatok.

A mi tippünk: a mérkőzésen legalább 1,5 gól esik – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.