KHL 2021/2022: Yekaterinburg – Jokerit, Október 06

Jégkorong, szerda, 2021, Október 06, KHL 2021/2022, Oroszország, 16:00                     

Amióta a Jokerit bekerült a KHL jégkorong versenybe, azóta a csúcsminőségű csapatok közé tartozik. Ezen túlmenően az idén nagy stílusban kezdték a bajnokságot. A lehetséges 28 pontból 23-at szereztek és így a Nyugati Konferencia első helyén uralják a táblázatot. 14 lejátszott meccsben 12 alkalommal nem szenvedett vereséget 60 perc leforgása után. Sőt, a finn csapat eddig 11 győzelmet szerzett egymás után, csak az utolsó meccsben a Chelyabinsk szakította meg ezt a szép sorozatát a hosszabbítás után. A Jokeritnél van néhány kulcsfontosságú játékos, aki kiemelkedik a többi közül azért is, hogy alkotják a játékot. Ilyen például O’neill, vagy a legjobb gólszerző Pakarinen, aki 8 gólt szerzett az idén. A Jokerit játék stílusa támadó jellegű, 48:36 a gólaránya, tehát 3,42 gólt szerez átlagban egy mérkőzésén, de sokat is kap, 2,57 gólt. A meccseket nézve a védelme jónak látszik, azonban a sok gólt, amit kapnak, nem egészen erről tanúskodik. Inkább szerintem nagyon gyakran nem vigyáznak hátul az eseményekre. 

A Yekaterinburg is meglehetősen jól kezdte az évadot, bár azokhoz a klubokhoz tartozik, akik sikeresebbek idegenben, mint hazai pályán. Otthon szörnyű eredményei vannak, 7 meccsben 2-2-3 a mérlege, mivel mindkét döntetlenét végül elveszítette. A csapat nem olyan erős, mint Dawes idejében, sok változáson ment át. Bár néhány híres nevet találhatunk a klubnál, azonban a játékuk nem szép. Az utolsó meccset kivéve, az előző 7 meccsből 6 veresége van. Utoljára sikeresek voltak, de kimondottan csak az első harmadban voltak fölényben, amikor az Omsk csapatát áthengerölték, de a másik két harmadban már az Omsk volt a jobb csapat. A Yekaterinburg lövései egyáltalán nem pontosak, és ez a problémájuk alapvető. A Keleti Konferencia tabelláján az 5.-ik helyen vannak 15 ponttal 43:42 gólaránnyal, ami 3,07 megszerzett gól és 3,0 a kapott gólok átlag száma egy mérkőzésen. A mérlege 5-1-3-5. A számok mutatják, hogy a sikerek és kudarcok körülbelül egyensúlyban vannak, bár a kudarcokból egy kicsit több van. Egy inkább átlagos minőségü klubról van szó. 

Ha a két csapat góljaira nézünk, gyakran esik 6, 7, sőt, 10 gól is egy meccsen. Azonban a kölcsönös mérkőzéseikben a számok alacsonyabbak, utoljára 2:0 győzelmet szerzett a Yekaterinburg, de ez még az idén januárban történt. Fogadni nem fogok ezúttal a gólokra, inkább a Jokerit győzelmére döntetlen nélkül, hogy kevésbé legyen kockázatos a fogadásom. Erre a lehetőségre a bukmékerek elégé szép oddsokat írtak ki, tekintettel arra, hogy a Jokerit szerintem kiváló formában van. 

A mi tippünk: A Jokerit győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak