KHL 2021/2022: Spartak Moskva – Magnitogorsk, Október 05

Jégkorong, kedd, 2021, Október 05, KHL 2021/2022, Oroszország, 18:30                        

Az orosz KHL jégkorong torna 15.-ik fordulóján ez a párbaj lesz a forduló slágere. A Magnitogorsk kiválóan kezdte az évadot. Rendes játékidőben csak egy vereséget szenvedett 14 meccsből, a mérlege tehát 11-1-0-1, és az Eastern Conference, avagy Keleti Konferencia első helyén uralkodnak. Jelenleg már 9 győzelmet szerzett egymás után a játék 60 percében. A klub élén kulcsfontosságú játékosai vannak, ezek Maillet, Goldobin, a kapuban pedig Olkinuora és Kosechkin, és persze, egy egész sor más kiváló hokista játszik ott. A támadásuk a legjobb a bajnokságon, a védelmük pedig a második legjobb. A gólaránya 55:27, hogy átlagban egy mérkőzésén 4,23 gólt láthatnak a rajongók. Idegenben 7 meccsben voltak sikeresek 60 perc játék után, gyakran a kedvezőtlen eredményből is a meccs elején kedvező eredményt tudnak kihozni. Nagyon erős ez a csapat. 13 mérkőzésben tehát eddig 24 pontot szereztek, a második helyen mögöttük 22 ponttal a Chelyabinsk áll, de 14 meccsből. Az előnye tehát kényelmesen elég, de azért nem engedhet meg magának kihagyni mérkőzést. 

A Spartak Moskva áll ellene, a Western, tehát Nyugati, Conference tabelláján az 5.-ik helyen áll. Azonban a támadása nem nagyon jó formában van, 20 góllal szerzett kevesebb gólt, 14 meccsből, mint a Magnitogorsk, ezért nem nagyon van mivel dicsekedni. Ez a klub inkább a védelmére támaszkodik. A klub mérlege 6-2-0-6, 35:31 a gólaránya, ezért 16 pontot kapottt. Átlagban 2,5 gól esik a mérkőzéseiben. Ha az utolsó 5 meccsét nézzük, ezekből egyet nyert meg hosszabbításban, kettőt elveszített és az utolsó kettőt megnyerte. Azonban csak gyengébb ellenfelekkel tudott győzni, erősebbekkel vereséget szenvedett. Nézzük még a két klub kölcsönös mérkőzéseit, például az utolsó 5 meccsben a Spartak csak 1 győzelmet szerzett, négy alkalommal a Magnitogorsk. A gólokból is volt elég, négy esetben legalább 6 gól, gyakran 7, egy esetben 10. Csak az utolsó mérkőzésük végződött soványabb 1:3 eredménnyel. Ebből látható, hogy ha ez a két klub találkozik, akkor remény van a sok gólra. 

A jégkorongban a fogadás általában kockázatosabb, mint például a labdarúgásban, mivel a játék nagyon gyors, bőven van változás, nagyon dinamikus nem csak a játék, hanem az eredmények változása is. Természetesen több esik a gólokból is, ezért kedvelt a fogadás a gólokra. Bár úgy gondolom, hogy a vendégek esélye a győzelemre sokkal nagyobb, mint a házigazdánál, mégis a gólokra fogadok, legalább 4 gól esik a meccsen. Az oddsok elég magasak, megéri ezekkel fogadni, és nekünk így nem számít, ki lesz a győztes. 

A mi tippünk: a mérkőzésen legalább 4,0 gól esik – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.