KHL 2021/2022: Ak Bars Kazan – Magnitogorsk, Október 07

Jégkorong, csütörtök, 2021, Október 07, KHL 2021/2022, Oroszország, 18:00                       

Nézzük ismét az orosz KHL bajnokságot, ahol csütörtökön találkozik két klub, ezúttal mindkét csapat a Keleti Konferenciában harcol a lehető legjobb helyért. A Magnitogorsk ismét idegenben játszik, tehát kedden Moszkvában, egy nap pihenés és utazás, csütörtökön ismét harc a jégkorong pályán. Ez már a 3.-ik meccse lesz idegenben egymás után. Kedden a Spartak ellen szép 0:4 győzelmet szerzett, ez volt a 10.-ik győzelme 60 perc játék után egy sorozatban és a hetedik idegenben, tulajdonképpen a bajnoság elejétől még idegenben más eredmény, mint győzelem 60 percben nem is született. Így, természetesen, az első helyen van 26 ponttal, 59:27 gólaránnyal. Sikeres a gólszerzésben, például Brendan Leipsic szerezhetne gólt. Nagyon jól és gyorsan korcsolyázik, sok problémát tud okozni Maillet-el és Nikontsev-al elül az ellenfeleinek. Az utolsó meccsben is szerzett gólt Leipsic, a bukmékerek szép oddsokat írtak arra, hogy ismét gólt szerez. Azonban a védelem is megy nekik, kevesebb gólt, 21-et, csak a 2.-ik Ufa kapta. 

A Kazan 15 meccset játszott le, 6 győzelmet szerzett 60 percben és 3 győzelmet hosszabbításban, 3 vereséget 60 perc alatt és 3 vereséget hosszabbításban. A 4.-ik helyen tartja magát 21 ponttal, azonban a gólokból csak kicsit több, mint a felét szerezte összehasonlítva a vendégekkel, 33:29 a gólaránya. Óriási a külömbség, ha figyelembe vesszük, hogy csak 5 pont választja egymástól a két klubot, meg persze, a vendégek 1 meccsel kevesebbet játszottak. A Kazan az utolsó meccsét otthon játszotta, a Dinamo Minsk érkezett a stadionjára, és 3:4 győzelemmel utaztak haza a hosszabbítás után. A Dinamo-nak elég volt 15 lövést küldeni a kapura, sőt, emberhátrányból is szereztek gólt. Azonban a Kazan is rendelkezik jó gólszerzővel, ez Artyom Galimov, aki együttműködik Kagarlitskyvel és Kovalenkoval, majd még Panyukoval és Kampferel is. Galimov 3 gólt szerzett már az idén, háromra még besegített. Tehát ennél a klubnál is van erő és tudás, csak az eredményei az utolsó időszakban szegényebbek, mint a vendégeknél. 

Egyértelmű favorit nincsen ezen a találkozón. Bár a Magnitogorsk formája kiváló, ellene szól a kölcsönös mérkőzések statisztkája is. Utoljára baráti találkozón 5:2 vereséget szenvedett, azelőtt 4:1 győzelmet. A tavalyi évadban a ligán 4 meccset játszottak, 1 győzelme és még egy győzelme van hosszabbításban, majd veresége és veresége hosszabbításban. Tehát nagyon kiegyensúlyozott eredményekkel rendelkezik ez a két klub. Arra fogadok, hogy a Magnitogorsk nem veszít.

A mi tippünk: A Magnitogorsk győzelme dupla eséllyel – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak