Gold Cup 2021: Katar – USA, Július 30

Labdarúgás, péntek, 2021, Július 30, Gold Cup 2021, USA, 01:30                        

Az Arany Kupa folytatódik az elődöntőjével, benne találkoznak Katar és az Egyesült Államok. Az utolsó tornát 2019- ben Mexikó nyerte meg, amikor a döntőben az USA ellen 1:0 győzelmet szereztek. 2017- ben USA nyerte meg ezt a Kupát, amikor Jamaicát verte meg 2:1. 1991- óta csak ez a két ország nyerte meg a Kupát. Bár az USA jelenlegi foci generációja nagyon jó minőségű, erre a tornára nem érkeztek a legjobbak a legjobbak közül. Hiányoznak a nagy sztárjai, mint Pulišič, Miazga, Dest, Reyna. Csak egyetlen gólt kapott a tornán. Még mondjuk Zardes támadó és a kapuban Guzan megfelelnek, de általában az amerikai védelem tapasztalatlan. Még talán Lletget is megfelel a szigorú kritériumomnak. Az USA az elődöntőbe nem igazán azért kerültek, hogy kiváló teljesítményeket mutattak. Igaz, sem Kanada, sem Jamaica nem adott neki gólt, de például Jamaica egészen sok problémát okozott az amerikai ellenfelének, elsősorban a védelmének. Bár Jamaica soraiban sem volt az a minőség, mint amilyen egy ilyen versenyre szükséges lenne. 

Ellenkezőleg, Katar a Kupára a legjobb focistáit küldte, amelyek a rendelkezésére álltak. Tekintettel már a közeledő VB- re is. Nagy előny volt, hogy azonnal 12 játékost Al-Sadd hozott, Al-Duhailu is több játékossal hozzájárult. Látni a harmóniát a csapatnál, minden focista tudja hol a helye és mit kívánnak tőle. Szép volt, amilyen móddal mentek át Honduras és Salvador csapatain át. Salvadort 3:2 és Hondurast 0:2 eredménnyel verte meg. Nagyon magabiztos a csapata, nagy ambiciókkal. Szeretne bejutni a döntőbe, ez nyilvánvaló, aki figyeli a meccseit, egyetért. Sok teljesítménye jobb volt, mint az amerikai. Csak az első meccsben Panama ellen játszott 3:3 döntetlent, ezután már csak győzött. Grenadával 0:4. Katar legfontosabb játékosa jelenleg Almoez, aki 4 meccsben 4 gólt szerzett. Az amerikaiaknak vigyázni kell majd rá. Azért ha összehasonlítjuk Katar és USA ellenfeleit, nagyon jó látható, hogy az amerikai egység nehezebb ellenfeleket küzdött le, mint Katar, és csak 1 gólt kapott. 

Bármelyik szemszögből nézem Katar ambicióit, ez mind csak kívánság az oldaláról. Még ha talán jobban is igyekeznek, mint az ellenfelük, ez nem elég. A mérkőzést Texaszban játszák, tehát az amerikaiak a házigazda előnyét is élvezni fogják. Nem tudok dönteni, hogy melyik csapat lesz a győztes. Mindkét oldalon látni a kívánságot győzni. Ezért bár alacsonyabb szorzóval, de talán biztonságosabban a gólokra fogadok. Katar meccseiben több gól a megszokott, ezért legalább 1, 5 gól esik a meccsen. 

A mi tippünk: a mérkőzésen legalább 1,5 gól esik – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.