Gold Cup 2021: Jamaika – Surinam, Július 13

Labdarúgás, kedd, 2021, Július 13, Gold Cup 2021, USA, 00:30                    

Befejeződtek a nagy európai versenyek, este megtudtuk az EURO győztesét, ez Olaszország egy nagyon harcias döntő után. Nézzünk ismét egy egzotikus tornára, amely egy Észak és Közép Amerikai torna. Jelenleg a csoport fázisok folytatódnak. A C csoportból választottam mérkőzést, ahol Jamaika és Surinam csapatain kívül vannak Guadeloupe és Costa Rica. Jamaika eddig elsősorban a sport világban arról volt híres, hogy rövidtávfutókat produkál. Azonban a labdarúgásnak is van itt helye. A csapat erre a versenyre egészen jól össze van állítva, és talán meg is lephet, nem gondolom, hogy akár a döntőbe bejut, de az utolsó 4 közé biztosan. A kapuban a tapasztalt Andre Blake áll, aki már 2014 óta kapus az MLS versenyben. A védelemben az új játéktársa Powell, és két játékos, aki angliában játszik. Hector jelenleg Fulhamban harcol, Mariappa pedig Bristolban. Tovább ott van Turgott, aki szépen játszik a svéd bajnokságon, a fiatal Walker, aki Miamiban játszik az MLS versenyben. Elégé erős a támadás, ami az itteni lehetőségeket és minőséget illeti. Leon Bailey a legnagyobb sztár, Patrik Schick játéktársa Leverkusenből. Corry Burke gólokat tud szerezni, aki ismét a MLS versenyen játszik. Shamar Nicholson Európában játszik, először Szlovéniában, jelenleg Belgiumban. Végül Grayről sem ne feletkezzünk meg, aki már jó ideje játszik a Premier Leaguen, jelenleg Watfordban. 

Ha alaposan figyeli a labdarúgást, akkor tudja, hogy Jamaika sok foci sztárt adott a világnak, Raheem Sterling erre egy tipikus példa, mivel közel áll Jamaikához. De talán még több jó focista Surinamból származik. Nagyon össze van fűződve ez történelmileg Hollandiával. Ezért még nemrégen Hollandia színeiben játszott sok játékos és sok focistának van tapasztalata az Eredivisie versennyel, mint Donk, Klaiber, Haps vagy Leerdam. Ennek ellenére nem állítható, hogy a csapatban hasonló a minőség, mint Jamaika esetében. A minőségben sem, sem a tapasztalatokban. Surinam játékosai ugyan szét vannak szóródva szerte a világon, csak négyen játszanak a hazai bajnokságon, azonban Jamaica minőségét nem érik el. Két játékosnak semilyen szerződése nincsen. 

Ez az első meccs a csoportban és a mérkőzés jelezni fogja, hogy Jamaikának milyen esélyei lesznek a tornán. De bízok abban, hogy Surinam csapatával megbírkózhatna. A szorzók elégé jó szinten vannak a bukmékereknél. Nem sok verseny folyik szerte a világon, alaposan csökkent a lehetőségek száma a fogadásokra, de ezt a lehetőséget jónak látom. 

A mi tippünk: Jamaika győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.