Gold Cup 2021: Haiti – Kanada, Július 16

Labdarúgás, péntek, 2021, Július 16, Gold Cup 2021, USA, 01:30                       

Kansasban ma éjszaka méri össze az erejét Haiti és Kanada. Mindkét csapat számára ez lesz a verseny csoport fázisának a második meccse. Haiti nagyon szimpatikusan kezdte a versenyt, mivel csak sovány 1:0 vereséget szenvedett az USA válogatottjával. Igen, ha így nézzük a dolgot, akkor Haiti tekintélyt kelt, azonban szükséges megmondani, hogy USA az idén harmadrangú válogatottat küldött a versenyre. Haiti tehát egy ilyen csoportban csak meglepheti a többieket. A csoport 4.-ik tagja Martinique. Most a papíron nagyobb az esélye, mint az első meccsben, de az idén Kanada nem lesz sokkal gyengébb, mint a déli szomszéda. Haitinak nagyon hiányozni fog két támasza, a kapuban a nagyon tapasztalt Plácide, aki biztosan az első szám lenne, majd Guerrier, akinek sok tapasztalata van az európai versenyekből. Így az ellenfelei számára a legnagyobb veszélyt Nazon támadó jelenti, aki Belgium legjobb foci ligájában játszik St. Truiden színeiben. Majd még Lafrance védő, aki cseh csapatoknál játszott. Ha mindent tudomásra veszünk és összeszámolunk, rájövünk, hogy Haitinek tulajdonképen nincsen mit veszítenie. 

Kanada a torna első meccsében azonnal nyugodt lett, mivel a sors a csoport outsiderével hozta egybe, ez Martinique, akit egy magabiztos 4:1 eredménnyel verte meg. És meg kell mondani, hogy Martinique elejinte vezetésben volt. Ez is fontos megfigyelés. Sajnos, a Gold Cup-on kanadai szemszögből hiányzik néhány nagyon fontos játékos, mint Borjan, Hutchinson vagy David. Mégis elmondható, hogy Kanada alapcsoportja jó minőségben van, ahol a játékosai az MLS versenyben játszanak. Ott van Antunes is tapasztalatokkal a portugál bajnokságról. Azonban igaz, hogy Kanada legjobb minősége elül van. Besiktas kiváló gólszerzője Larin, aki szerint fejlődik a csapat játéka, mellette a szintén tapasztalt Hoilett, esetleg a jó teljesítmennyel Cavallini. Martinique ellen a fiatal Corbeanu is a tudását megmutatta, akit Wolverhampton nevel. 

A két válogatott nem olyan régen találkozott, bár külömböző összeállítással. A VB selejtezőn először Kanada győzött 1:0 Haitin, majd otthon megerősítette a favorit szerepét 3:0 győzelemmel. Úgy gondolom, hogy a juharfa levelek ismét örülni fognak a Gold Cup Kupán. A bukmékerek ismét nem túl magas oddsokat írtak Kanada győzelmére, így nem tarthatjuk ezt egy value bet fogadásnak, azonban aránylag biztonságos fogadásnak tartom ezt a tippet. Persze, a legfontosabb a felelősségteljes fogadás. Sok szerencsét!

A mi tippünk: : Kanada győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.