Friendly International 2021: Németország – Lettország, Június 07

Labdarúgás, hétfő, 2021, Június 07, Barátságos mérkőzések, 20:45                    

Németországnak nagy szüksége van felemelni a saját önbizalmát a közeledő EB előtt. Lettország erre a célra jobb, mint egy ideális ellenfél. Várható, hogy Németország ebbe a mérkőzésbe a lehetséges legerősebb összeállítását veti be. A két csapatot így egyáltalán nem lehet összehasonlítani, már ami az egyéniségeit illeti, mivel a német tréner Joachim Low rendelkezésére azok a legnagyobb sztárok állnak, amelyek megtalálhatók az európai labdarúgásban. Neuer, Muller, Werner, Kimmich, Sané, Gnabry, Hummels, Sule, stb. Várható, hogy a német sztárok a meccs folyamán például 3:0 eredménnyel, amikor gyakorlatilag a győzelem a zsebükben lehetne, nem lazítanak a játékukban. Az előző meccsei Németországnak nem egészen az elképzelései szerint sikerültek, ezért nem okozhatnak további csalódásokat az igényes rajongóinak. Először Macedóniával szenvedtek vereséget 1:2 és nemrégen néhany napja a dánokkal 1:1 döntetlen meccset játszottak. Az biztos, hogy Németország a kiemelt csapat ebben a meccsben, de a hozzáállása a meccshez nehezen jósolható meg. Az is igaz, hogy minden áron nem fognak kockázatos akciókba menni, hogy elkerüljék az esetleges sérüléseket. 

Lettország 2021-benn 3 meccset játszott, amelyekben öszesen 7 gólt kapott. Montenegró, Törökország, és Hollandia ellen játszottak. Lettország a lehető legjobb fényben szeretne mutatkozni a mérkőzésen. A gólszerzésben sem nem tehetetlenek, egészen sikeresek. Az utolsó 10 meccsében csak 2 alkalommal nem szereztek gólt. Utoljára Törökországnak idegenben a kvalifikálásban 3 gólt adtak be. Szeretnek meglepetést okozni gyors breik ellentámadással, gyakran sikeresek tudnak ebben lenni. Lettország Németországgal 2004-ben találkozott utoljára az EUROn, ebből 0:0 döntetlen volt a végeredmény, de ez olyan régen volt, hogy semmi jelentősége nincsen ennek az eredménynek. Utoljára Lettország Litvánia ellen játszott a múlt héten pénteken, amelyben otthon 3:1 győzelmet szerzett. 

Nem azért nehezebb dönteni arról, hogy milyen fogadást tegyünk, hogy bizonytalan a győztes, de éppen ellenkező okból. Túl világos a győztes, ezért a szorzók nem sokat érnek. Gondolkodni lehet a gólok számán, vagy hogy mindkét csapat gólt szerez, vagy nem, hendikepre, és hasonló lehetőségekre jobb szorzókkal. Maradok talán a hendikepnél, ezt látom kevésbé kockázatos fogadásnak a többihez képest. 

A mi tippünk: Németország győzelme -2,5 hendikepben – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.