Friendly International 2021: Lengyelország – Oroszország, Június 01

Labdarúgás, kedd, 2021, Június 01, Barátságos mérkőzések, 20:45                       

A versenyek a klubok közöt befejeződtek, itt az ideje a nemzetközi labdarúgásra irányítani a figyelmünket, mivel néhány nap múlva elkezdődik a VB selejtező Dél-Amerikában, ezután a Copa America, és mi, európaiak pedig várjuk az EURO 2020, ami alapjában már 2021, mivel ez a verseny tavaly nem fejeződött be. A meccs Lengyelország és Oroszország között előkészítő jellegű lesz, egyik a két meccsből, amelyeket játszani fogják az EB előtt, ez két hét múlva kezdődik, így nem sok idő marad hátra a válogatásra, hogy ki kivel és mikor játszon ilyen meccset. Inkább a legjobb focistákat, akik rendelkezésre állnak, összeszedni, hogy egymáshoz szokjanak, és a győztes hullámra hangolni őket. Lengyelország a hazai környezet előnyét fogja élvezni, és rendelkezésére egy igazán érdekes nevekkel teli káder áll. A legnagyobb sztár Robert Lewandowski, kiegészítve olyan nevekkel, mint Zielinski, Piatek vagy Swiderski de Moder is. A lengyelek otthon rendkívül sikeresek, kiegyensúlyozott meccset tudnak játszani olyan csapatokkal is, mint a holland, vagy olasz. Nézzük csak a Nemzetek Ligáját. Szerintem ez a csapat legalább 1 gólt tud szerezni az oroszok elleni meccsben. 

Egyik oka ennek az, hogy az orosz védelem minőségét nem tartom nagyon magasnak, már 5 alkalommal egymás után kapott gólt, ezek vagy a meccsek a Nemzetek Ligájából, vagy a VB selejtezőről voltak. És azt is meg kell mondani, hogy gyakran nem is álltak szemben nagyon magas minőségű támadásnak, ahol nem szerepelt Lewandowski. Az oroszok játékstílusát bizonyítja a 9:12 gólarány is 6 meccsből a Nemzetek Ligáján. Azonban abban bízok, hogy az orosz játékosok hézagot találnak a lengyelek védelmében, mivel a soraiban is vannak jó minőségű játékosok, mint Golovin, Zhyrkov és főleg a legnagyobb veszély az élen, Artem Dzyuba, aki már az idén Oroszország mezében néhány alkalommal sikeres volt. Tehát az oroszok meccseiben jócskán esnek a gólok, az utolsó 15 meccsében 13 alkalommal esett legalább 2 gól, ez hasonló, mint Lengyelország góljaival, amikor 10 meccséből csak egyben nem esett 2 gól. 

Eredetileg a győztesre készültem fogadni. Jó szorzókkal csábítják a bukmékerek a fogadókat erre a lehetőségre. Bár Lengyelországot vélem kiemelt csapatnak ebben a meccsben, otthon játszik, mégis csak egy bemelegítő mérkőzésről van szó, amelyben nem is úgy az eredmény számít, hanem a taktikák próbálgatása. Biztosan esik néhány gól, én legalább 1,5 gólra tippelek. Bár a szorzók nem nagyon csábítóak. 

A mi tippünk: a mérkőzésen legalább 1,5 gól esik – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak.