FIFA World Cup 2022: Szlovákia – Ciprus, Szeptember 07

Labdarúgás, kedd, 2021, Szeptember 07, VB selejtező, 20:45                     

Szlovákia nagy balszerencséje volt, hogy a horvátoknak sikerült idegenben a meccs végén, a 86.-ik percben megszerezni a meccs egyetlen gólját. Ezt Inter Miláno játékosa Marcelo Brozovič szerezte. Ezután óriási gólhelyzetbe került Boženík, de sajnos ez végül nem sikerült. A meccs nagyon kiegyensúlyozott volt az egész játékidő folyamán. Az első félidő elején ugyan inkább csak védekeztek, Ošič szerezhetett volna gólt már a 11.-ik percben, de csak kapufa volt az akció végén. Körülbelül a 22.-ik perc óta már a szlovákok irányították a játékot. Weiss, Mak, Schranz, Kucka próbálgatták Ivušič kapus figyelmét eredmény nélkül. A második félidő elejét is a horvátok kezdték jobban, de a szlovákok mindent kivédtek. Sőt, a 83.-ik percben egy nagy esélyük is volt. Ezután jött a horvát gól, amit még követett néhány szlovák próbálgatás, de eredménytelenül. A tabellán így a 4.-ik helyen áll a csapat tovább is csak 6 ponttal 5:5 gólaránnyal. Kielőzte Szlovénia, aki Máltát otthon 1:0 verte meg. Kár, hogy pontokat veszített Ciprussal és Máltával az első meccsekben. 

Ciprus az utolsó 2 meccsét elveszítette. Máltán 3:0 és otthon Oroszország verte meg a múlt héten 0:2. Már a 6.-ik percben Aleksander Jerochin lőtte az első gólt. Az 55.-ik percben Rifat Žemaletdinov rúgta a második gólt. Ciprus az utolsó 5 kvalifikáló meccsben csak 1 gólt szerzett és hatot kapott. Szlovéniát verte meg 1:0, és ez volt az egyetlen győztes meccse is. Így 4 ponttal a utolsó 6.-ik helyen van Málta előtt, akinek szintén 4 pontja van, de több gólt szerzett. Márciusban Ciprus gólnélküli döntetlent szerzett a szlovákokkal, amikor a pályán nem is volt látható, hogy ki a favorit. A ciprusiaknak volt több helyzetük. Azonban a történelem nem fog ismétlődni. A szlovák csapat formája sokkal jobb, sokat javult a játékuk színvonala. Nem beszélve arról, hogy ha legalább elméleti szinten szeretnének tovább jutni, akkor habozásnak itt már nincsen helye. Ha még egyetlen pontot is veszít a szlovák válogatott, a reményeit teljesen eltemetik. Így még a 2.-ik helyre kerülhet, de sajnos, már most sem tartja a sorsát csak a maga kezében. Ehez győznie kellett volna a horvátokkal. 

Így, vagy úgy, szép szorzóval a szlovákok győzelmére fogadok, mivel a válogatott teljesen más taktikával játszik, mint márciusban. Alkotják majd a játékot, előre fognak tolakodni, gólhelyzeteket teremteni, és ebből remélem gólokat látunk majd. Ciprus inkább várakozni fog, breikeket szeretne kihasználni a gyors gólokra, vagy hosszú labdákat küldeni haza. 

A mi tippünk: Szlovákia győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak